Welkom

Wat betekent ‘man-zijn’ in onze wereld van vandaag? Welke plek wil en kan je innemen als man, als vader, als zoon, als partner, op professioneel en ander vlak? Wat denk, voel en ervaar je zelf als man? Welke beelden en verwachtingen houden je omgeving en de samenleving je voor? Wat zie, hoor en lees je in kranten, op TV, in film en andere media? Hoe kom en blijf je in je kracht? … Heel wat vragen en indrukken waarmee je als man in contact kan komen, waarmee je kan resoneren of net niet.

MannenWerk Vzw heeft en geeft dé antwoorden niet maar we stellen de vragen en organiseren activiteiten die toelaten je natuurlijke man-zijn verder te ontwikkelen en vorm te geven, zelf jouw authentieke antwoorden te vinden en je weg te gaan. We nemen daartoe de tijd en scheppen de ruimte om in contact te komen met jouw diepe, gegronde, stabiele, betrouwbare, verbindende mannelijke kracht. En we hechten er tegelijk veel belang aan om ook kwetsbaarheid te kunnen en mogen ervaren, (h)erkennen en hanteren. We geloven dat de combinatie van kracht en kwetsbaarheid de kern is van authentiek, transformerend en helend man-zijn vandaag.

Spreekt dit je aan en resoneert het met waarnaar jij op zoek bent? Je bent niet de enige, er zijn immers heel wat mannen op weg om hun authentieke mannelijke identiteit en kracht te (her)ontdekken en verder te ontwikkelen … ‘it is fun and transforming at the same time’.

  • ben je op zoek naar meer connectie met jezelf en andere mannen ?
  • heb je vragen over mannelijkheid, vaderschap, in relatie zijn, … ?
  • wil je eenvoudig tijd doorbrengen met andere mannen ?
  • ben je overtuigd dat er een onbeperkt potentieel in je schuilt dat je wil activeren ?
  • wil je een stralend voorbeeld zijn van energie en richting in je leven ?
  • heb je vragen over de plaats van mannen in de samenleving van vandaag ?
  • voel je dat het NU tijd is om actie te ondernemen ?

Dan nodigen we je graag uit om ‘Mannenwerk’ te ontdekken.

A man shall be like the mountainso that the challenges of life – rain, sunshine, wind, fire and even storm – don’t distract him from living his most authentic masculine self and highest purpose …

The Mountain (berg of rots) staat hier symbool voor positieve innerlijke kwaliteiten van man-zijn: een kalme, open en voelende houding vol mededogen naar zichtzelf en de omgeving in combinatie met de natuurlijke uitstraling van kracht en zelfvertrouwen.