Welkom

Verlang je als man naar de (h)erkenning, ontwikkeling en expressie van ‘gezonde, authentieke en productieve mannelijkheid’? Dat is een mooie verlangen, het is goed voor jezelf en voor je omgeving. Bovendien heeft onze wereld nood aan mannen met deze kwaliteiten.

  • Gezonde mannelijkheid: een basisaspect is te werken aan persoonlijke ‘gezondheid’ in verschillende dimensies (fysiek, psychisch, emotioneel …), of eenvoudig gezegd zorgen voor ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Maar ook het ‘gezond’ uitdrukken van mannelijkheid in relatie hoort erbij: voedend, inspirerend en verantwoordelijk.
  • Authentieke mannelijkheid: met gezonde mannelijkheid als basis komt je authentieke identiteit haast als vanzelf, van binnenuit en vanuit wat je voelt en ervaart dat juist is.
  • Productieve mannelijkheid betekent je plek als volwassen en verantwoordelijke man innemen: als vader, als zoon, als partner, op professioneel, sociaal of maatschappelijk vlak.

MannenWerk Vzw organiseert activiteiten die toelaten je authentieke, gezonde en productieve mannelijkheid verder te ontwikkelen en vorm te geven en uit te dragen in de wereld. We nemen daartoe de tijd en scheppen de ruimte om in contact te komen met je diepe, gegronde, stabiele, betrouwbare, verbindende mannelijke kracht. We hechten er tegelijk veel belang aan om ook kwetsbaarheid te kunnen en mogen ervaren, (h)erkennen en hanteren.

We geloven dat innerlijke kracht, rust en stabiliteit maar ook gevoeligheid en inlevingsvermogen waardevolle kenmerken zijn van authentieke mannelijkheid en … dat de wereld meer dan ooit behoefte heeft aan mannen die deze kwaliteiten uitdragen. 

Spreekt dit je aan en resoneert het met jou aanvoelen? Je bent niet de enige, er zijn immers heel wat mannen in deze tijd die hun authentieke, gezonde en productieve mannelijke identiteit en kracht (her)ontdekken, verder willen ontwikkelen en in de wereld te brengen.

Tom Nys – Oprichter MannenWerk Vzw

 

A man shall be like the mountainso that the challenges of life – rain, sunshine, wind, fire and even storm – don’t distract him from living his most authentic masculine self and highest purpose …
Indian wisdom

The Mountain (berg of rots) staat hier symbool voor positieve innerlijke kwaliteiten van man-zijn: een kalme, open en voelende houding vol mededogen naar zichzelf en de omgeving in combinatie met de natuurlijke uitstraling van kracht en zelfvertrouwen wat resulteert in gepast handelen.