Weekend samen Werken en Smeden

Wanneer:
6 november 2020 @ 12:00 – 8 november 2020 @ 16:00
2020-11-06T12:00:00+01:00
2020-11-08T16:00:00+01:00
Waar:
Esquenne 8
Flobecq
Contact:
Tom Nys
0478/764911

Tijdens dit weekend bieden we de keuze tussen samen Werken of Smeden. Het is een combinatie van een klassiek mannenweekend met – voor de liefhebbers – de mogelijkheid om het smeden verder onder de knie te krijgen. Dit laatste is in de eerste plaats bedoeld voor mannen die reeds eerder hun eigen zwaard smeedden (of ervaring hebben met smeden).

Onder de enthousiaste begeleiding van Michel Mouton (Ijzer en Vuur Vzw) – gaat wie dat wenst aan het werk met de elementen water, staal, vuur en lucht om wat hij in gedachten heeft in de materie en in realiteit om te zetten. Dit kan vanalles zijn: een kandelaar, mes, bloem, … .

Smeden is een krachtige ervaring op zich, het ontdekken van ‘de alchemie van ijzer en vuur die de mens al fascineert sinds meer dan 10 000 jaar voor onze tijdrekening … ‘ Michel Mouton

Er is ook nog heel wat werk op de locatie waar voortaan de workshop ‘je eigen zwaard smeden’ doorgaat. Wie niet voor het smeden kiest, werkt een deel van de dag samen met de rest van de groep en zo dragen we ook bij aan de plek.

We integreren zoals gebruikelijk Integral Presence for Men – IP4Men tijdens zowel het werken als bij het smeden.

Programa: 

  • Vrijdag 12u: aankomst en eenvoudige lunch. Namiddag: samen werken of smeden. Omstreeks 19 u avondmaal. Avondactiviteit ifv weersomstandigheden en behoeften.
  • Zaterdag: ochtendsessie IP4Men gevolgd door ontbijt. ‘s Ochtends samen werken of smeden. Namiddag samen werken (iedereen). Omstreeks 19 u avondmaal. Avondactiviteit ifv weersomstandigheden en behoeften.
  • Zondag: ochtendsessie IP4Men gevolgd door ontbijt. ‘s Ochtends samenwerken of smeden. Namiddag, afronden het weekend. Einde omstreeks 16u.

Locatie:

Esquenne 8, Flobecq / Vloesberg

slider-005Smeedworkshop, editie 2014 (foto Johan Schots – 14 dec 2014)

Begeleiding en organisatie

Organisatie, voorbereidende omkadering en begeleiding: Tom Nys
Begeleiding van het smeden: Michel Mouton (Ijzer en Vuur Vzw

Deelnameprijs

  • Particuliere deelname: 195 EURO (incl. BTW, overschrijving op BE06 7350 2641 6522 – BIC: KREDBEBB) op naam van MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam” – 
  • Professionele deelname: 295 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).
  • Smeden (voor 3 dagdelen) 120 EURO (afzonderlijk ter plaatse cash te betalen)
  • Minimum 4 deelnemers voor het smeden, maximum 8.

Is het weekend je meer waard, welkom gulle bijdrage. Vormt het deelnamebedrag een belemmering, laat het ons weten.

Wil je meer weten over onze deelname filosofie? Lees ook de algemene voorwaarden.

Inbegrepen

Omkadering en procesbegeleiding door Tom Nys (MannenWerk Vzw). Begeleiding bij het smeden door Michel Mouton (inclusief alle materiaal om te smeden),

2 overnachtingen ter plaatse (in gedeelde kamer of kampeermogelijkheid) – eenvoudige maaltijden vanaf het middagmaal op vrijdag t.e.m. middagmaal op zondag.

Niet inbegrepen

Lakens, (dons)deken/slaapzak, kussen en handdoeken zelf mee te brengen. Eventueel tent voor wie wenst te kamperen.

Kledij

Het smeden gaat door in open lucht, onder een afdak beschut beschut tegen de regen. Daarnaast brengen we ook veel tijd buiten door. Hou voor je kledij rekening met de weersomstandigheden, draag natuurlijke niet brandbare materialen (katoen, wol). Beschermingskledij is beschikbaar: schort, petje, veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en handschoenen (dit is minstens 5 dagen voor de workshop niet meer gedragen door anderen). Wie zelf beschermingsmateriaal heeft, kan dat meebrengen en gebruiken.

Inschrijven

Lees ook de algemene voorwaarden.

Voornaam (verplicht)

Naam (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)

Adres (verplicht)

Postnummer en woonplaats (verplicht)

Land (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

Deelnameformule (verplicht)

Ben je akkoord dat mannenwerk je naam, e-mailadres en woonplaats deelt met andere deelnemers voorafgaand aan de workshop - voor carpooling (verplicht)

Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

Jou motivatie om deel te nemen - aantal dagdelen smeden (+ eventueel factuurgegevens bij professionele deelname)