Acht dimensies van authentiek Man-zijn

Wanneer:
10 mei 2019 @ 17:00 – 12 mei 2019 @ 17:00
2019-05-10T17:00:00+02:00
2019-05-12T17:00:00+02:00
Waar:
de Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2
3450 Geetbets
België

“Authentiek man-zijn” is helemaal jezelf zijn als man: het komt van binnenuit, reikt naar buiten en maakt contact met ‘de wereld’.  Tijdens dit weekend maken we die verbinding, de brug tussen ons innerlijk wezenlijk man-zijn en de buitenwereld.

De buitenwereld stelt ons op de proef, biedt uitdagingen en gelegenheden om onze innerlijke afstemming  helder en scherp te krijgen. De innerlijke ontdekkingsreis en afstemming vereisen zin voor avontuur maar ook discipline en zelfbeheersing … wat niet vanzelf komt maar motivatie vergt, een dosis kennis en regelmatige oefening. We creëren tijdens dit weekend een omgeving waar we ten volle contact kunnen maken met ons authentiek man-zijn. We wisselen tijd binnen en buiten af, inspanning en rust. Deelnemen kan op ieders ritme en mogelijkheden voor elke man van 18 tot 88 jaar.

Dit weekend bouwen we op rond de 8 dimensies van authentiek man-zijn, 8 dimensies die we voortaan systematisch integreren in activiteiten van MannenWerk:

 1. de fysieke dimensie, energie en vitaliteit: ons fysieke lichaam vormt de meest tastbare en zichtbare verschijning van ons man-zijn. We hebben een lichaam dat verlangt naar activiteit, naar productiviteit, naar natuur, naar de eenvoud van aarde. Als we goed ‘in ons lijf’ zitten, voelen we ons energiek en vitaal. In deze dimensie schuilt pure levenskracht en een krachtige persoonlijke wil. We integreren eenvoudige fysiek – energetische oefeningen om onze conditie en weerstand te versterken.
 2. gevoelsleven en emoties: mannen (kunnen) voelen en emoties ervaren, maar mannen gaan er vaak op hun manier mee om. We maken bewust contact met emoties en gevoelens als verrijking van het leven en een onschatbare bron van inzicht.
 3. mentaal of intellectueel: een gezonde geest in een gezond lichaam is een veelgebruikte uitspraak. Hoe houden we onze geest gezond, ons mentaal heldere en alert, ons intellectueel scherp? We bekijken hoe denken, willen en voelen met mekaar in verband staan. Tijdens stilte- en meditatiemomenten gaan we op onderzoek uit.
 4. sociaal en relationeel: relaties voeden ons, verbinden ons met anderen. Relaties zijn een spiegel voor ons persoonlijk doen en laten. We scheppen ruimte om onze relaties onder de loep te nemen, relaties binnen en buiten het weekend. 
 5. spirituele dimensie: hoe verhouden we ons tot het hogere, tot het mysterie van het bestaan ? Deze dimensie bestaat echt en wanneer we er meer en meer in contact mee treden, krijgt het leven meer diepgang en kleur, voelen we ons thuiskomen in het groter geheel. Om dit te ervaren scheppen we onze innerlijke en uiterlijke rituele ruimte. 
 6. motivatie, wil, bestemming, afstemming: wanneer we gemotiveerd zijn, staan we met plezier op, vatten we de dag en onze projecten aan met overtuiging en goesting. Hoe stemmen we af op wat ons het meest voldoening geeft, het meeste plezier, blijheid, … ? We bieden fysiek – energetische oefeningen om afstemming te voelen en versterken.
 7. de relatie met de wereld beschouwen we als een afzonderlijke dimensie. De wereld waarin we leven, hoe we ons ermee verbinden, wat we erin doen, is voor veel mannen immers een belangrijk element van identiteit. We delen over thema’s als werk, geld, wonen, maatschappelijk engagement … . 
 8. verandering, transitie, transformatie: tot slot zijn we zelf en is alles om ons heen in het leven onderworpen aan evolutie en verandering. De cyclus van de seizoenen, dag en nacht, het leven van geboorte tot de dood. Maar er zijn ook heel wat persoonlijke transities die ons ‘overkomen’, stromen we mee of verzetten we ons? We bieden een kader om met verandering om te gaan en als mens en man te groeien.

cropped-IMG_8804b.jpg

Het kasteeldomein de “Heerlijckyt van Elsmeren” is een uitgelezen plek voor dit weekend.

Programma

Vrijdagavond

 • vanaf 16u00: toekomen, landen, ‘decompressie’, loslaten
 • 19u00: avondmaal
 • 21u00: opening van het weekend

Zaterdag

 • 07u30: in het lijf komen en de nieuwe dag aanvatten
 • 08u00: ontbijt
 • gedurende de dag gaan we aan de slag met de 8 dimensies waarbij we heel wat tijd in de natuur doorbrengen op en rond het kasteeldomein
 • er is ook tijd voor rust en niets doen.
 • ‘uiterlijk werk’: afhankelijk van de behoefte van het moment en de mogelijkheden doen we nog een kleine klus op het kasteeldomein, of koken we samen, of wandelen in de omgeving.

Zondag

 • 07u30: in het lijf komen en de nieuwe dag aanvatten
 • 08u00: ontbijt
 • vervolg van de 8 dimensies.
 • 16u00: einde

Organisatie en begeleiding Tom Nys

Deelnameprijs

 • Particuliere deelname: 375 EURO bij inschrijving en betaling voor zondag 18 maart, nadien 395 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op naam van MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”.
 • Professionele deelname: 495/545 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).

Inbegrepen

Twee overnachtingen in meerpersoonskamers (lakens en handdoeken zijn beschikbaar), maaltijden vanaf het avondmaal op vrijdag tot en met middagmaal zondag. Organisatie en begeleiding.

Inschrijving

Lees ook de algemene voorwaarden.

Voornaam (verplicht)

Naam (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)

Adres (verplicht)

Postnummer en woonplaats (verplicht)

Lands (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

Aanmelding nieuwsbrief (indien u die nog niet ontvangt)

Deelnameformule (verplicht)

Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

Opmerkingen (+ factuurgegevens bij professionele deelname)