Integral Presence for Men – IP4Men

Wanneer:
10 mei 2019 @ 17:00 – 12 mei 2019 @ 17:00
2019-05-10T17:00:00+02:00
2019-05-12T17:00:00+02:00
Waar:
de Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2
3450 Geetbets
België

We gebruiken tijdens dit weekend Integral Presence® for Men – IP4Men als rode draad om contact te maken met authentiek man-zijn. Authentiek zijn, is helemaal jezelf zijn op elk moment, in elke situatie: het komt van binnenuit, reikt naar buiten en maakt contact met ‘de wereld’. Tijdens dit weekend maken we die verbinding, de brug tussen ons innerlijk wezenlijk man-zijn en de buitenwereld (dit uitreiken wordt uitgedrukt door het symbool van mannelijkheid).

De buitenwereld stelt ons op de proef, biedt uitdagingen en gelegenheden om onze innerlijke afstemming  helder en scherp te krijgen. De innerlijke ontdekkingsreis en afstemming vereisen zin voor avontuur maar ook discipline en zelfbeheersing … wat niet vanzelf komt maar motivatie vergt, een dosis kennis en regelmatige oefening.

Integral Presence® for Men – IP4Men combineert de effectieve, gestructureerde, volledige, dynamische en logische opbouw van IP met de visie van MannenWerk: het belang van onder mannen zijn, buiten de comfortzone treden, praktijkgericht door een combinatie van innerlijk en uiterlijk werk.

We doorlopen de verschillende aspecten van IP4Men zowel inhoudelijk als praktisch door oefeningen, meer informatie op de website:

 1. Fundament: mindfulness, intentie, ademhaling
 2. Fysiek, emotioneel en psychologische integratie
 3. Ontwikkelen van gezonde relaties
 4. Ontwikkelen van geavanceerd bewustzijn

cropped-IMG_8804b.jpg

Het kasteeldomein de “Heerlijckyt van Elsmeren” is een uitgelezen plek voor dit weekend.

Programma

Vrijdagavond

 • vanaf 17u00: toekomen, landen, ‘decompressie’, loslaten
 • 19u00: avondmaal
 • 21u00: opening van het weekend

Zaterdag

 • 07u30: in het lijf komen en de nieuwe dag aanvatten
 • 08u00: ontbijt
 • gedurende de dag gaan we aan de slag met IP4Men waarbij we heel wat tijd in de natuur doorbrengen op en rond het kasteeldomein
 • er is ook tijd voor rust en niets doen.
 • ‘uiterlijk werk’: er is een stevig buitenwerk voorzien (hout klieven, bomen planten of dergelijke). We werken een 5-tal uur gespreid over het weekend.

Zondag

 • 07u30: in het lijf komen en de nieuwe dag aanvatten
 • 08u00: ontbijt
 • vervolg van IP4Men en uiterlijk werk.
 • 16u00: einde

Organisatie en begeleiding Tom Nys

Deelnameprijs

 • Particuliere deelname: 375 EURO bij inschrijving en betaling voor zondag 31 maart, nadien 395 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op naam van MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”.
 • Professionele deelname: 495 EURO bij inschrijving en betaling voor zondag 31 maart, nadien 545 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).

Opmerkingen: bij minder dan 8 deelnemers begin april wordt mogelijk een alternatief voorgesteld (gezien de hoge vaste kost van verblijf).

Inbegrepen

Twee overnachtingen in meerpersoonskamers (lakens en handdoeken zijn beschikbaar), maaltijden vanaf het avondmaal op vrijdag tot en met middagmaal zondag. Organisatie en begeleiding.

Inschrijving

Lees ook de algemene voorwaarden.

Voornaam (verplicht)

Naam (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)

Adres (verplicht)

Postnummer en woonplaats (verplicht)

Lands (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

Deelnameformule (verplicht)

Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

Opmerkingen (+ factuurgegevens bij professionele deelname)