Zomer is Koningstijd – Kalender tweede jaarhelft 2015

Beste mannen en vrouwen,

De langste dag is voorbij, de zomer op volle toeren, alles in de natuur groeit en bloeit. Het koningsarchetype regeert om in augustus over te gaan naar het minnaarsarchetype … de tijd dat er volop geoogst kan worden. Na het minnaarsarchtype komt de magiër, vaak onverwacht, soms zelfs ongewenst want het is een tijd van rust, herbronning, inkeer en inzicht. Daarna is het weer aan de krijger. Zo gaat de jaarcyclus, maar ook de dag heeft zijn tijden, een mensenleven … het is goed deze cycliciteit bewust te ervaren, te respecteren en beleven.

Deze golfbeweging is één van de inspiratiebronnen van MannenWerk en we integreren die bewust en expliciet, ook in het programma van de tweede jaarhelft (zie onderaan). Er staan ook enkele activiteiten met Sujith Ravindran op de kalender. Sinds vorig jaar vormen Sujith en het mannenwerk dat hij aanbiedt, immers een belangrijke bron van inspiratie (later meer hierover).

Het weekend zwaardsmeden is volzet, maar er kan nog aangemeld worden op de reservelijst. We overwegen immers ook een extra editie, dus laat het ons weten als je interesse hebt.

Na de zomer, zaterdag 19 septemer (10u) en zondag 20 september, staat het mannenweekend in het teken van het Minnaarsarchetype. ‘We reizen licht’ – letterlijk en figuurlijk – te voet van Suxy naar Orval en terug. Met minimaal bagage, want quasi aan alles is vooraf voorzien.

OrvalFotoAbdij

We genieten zoals het de minnaar past, van het onder mannen op tocht zijn, van het ‘innerlijke werk’ (holding the space), van wat we onderweg beleven en ook van het comfort van Bois Le Compte, een inspirerende overnachtingsplaats waar een goed bed en uitstekende maaltijd op ons wachten. Deelname: kost 77 euro + donatie basis (er is plaats voor 10 deelnemers). Meer info en inschrijven.

Onze intentie en bestemming met MannenWerk Vzw wordt ook alsmaar meer helder en sterker: initiatieven nemen om als man ons volle potentieel te ontwikkelen en dat in de wereld te brengen. Dat komt niet alleen ons mannen ten goede, maar ook onze partners, zonen en dochters, andere relaties en de ruimere omgeving. Volwassen en authentieke kracht is immers voedend, rechtvaardig, daadkrachtig, beschermend, neemt verantwoordelijkheid waar het nodig is, laat los waar het gepast is, … .

Hou je vuur brandend ! Wij doen dat eveneens, ook letterlijk in juli en augustus met de verderzetting van de reeks mannenvuren.

Hartelijke groeten en graag tot binnenkort,

Christophe, Reinhard, Mark, Tom en Johan