Back to basics – WildeManWeekend

Wanneer:
2 oktober 2020 @ 17:30 – 4 oktober 2020 @ 17:30
2020-10-02T17:30:00+02:00
2020-10-04T17:30:00+02:00

 

“… De moedige jager ging terug en haalde drie mannen met emmers om de poel leeg te scheppen. Op de bodem lag een wildeman, bruin van huisdskleur, roestig als ijzer, en wiens haren over zijn gezicht tot op zijn knieën hingen”. Uit de Wildeman of Ijzeren Hans, van de gebroeders Grimm

Tijdens dit weekend gaan we met MannenWerk back to basics op verschillende manieren.

Er is een groot collectief fysiek werk voorzien, een werk in de geest van de beginjaren van MannenWerk (op de Heerlijckyt, Sint-Jans-Berg klooster, … ) waarbij we ons helemaal kunnen uitleven: leegscheppen van een vijver, water, modder, kruiwagens, emmers …

Stilstaand water wordt troebel, groeit dicht en verliest zijn levendigheid als het niet onderhouden wordt, als er niet op tijd in afgedaald en gekuist wordt, … . Water en vuur hebben beide zorg en aandacht nodig, elk op hun eigen manier … zo ook met onze natuurlijke ‘wilde’ mannelijke essentie.

Hier komt het verhaal van de Wildeman in beeld, we nemen het mee tijdens het weekend om het innerlijk werk te doen. ‘Wie of wat bevindt zich op de bodem van onze poel?’ Wat saboteert ons en waar schuilt onze kracht?

Om dit mogelijk te maken brengen we 48 uur op een afgelegen plek door in de natuur, slapen in een tent (zelf mee te brengen) of een zelfgebouwde shelter, verzamelen ’s avonds rond het vuur, … .

We verwachten veel mannen om het werk licht te maken en houden dan ook de bijdrage bescheiden. Zeker jongemannen zijn welkom met hun jeugdige kracht, enthousiasme en open geest.

Programma

 • Vrijdagavond 17u30: afspraak aan het station van Diest vanwaar we naar de plek van het weekend lopen (ongeveer een half uur te voet). Installeren, eenvoudig avondmaal, tijd bij het vuur.
 • Zaterdagochtend: aansluiten kan ook nog …
 • Zaterdag: ochtendpraktijk, afwisselend innerlijk en uiterlijk werk.
 • Zondag: ochtendpraktijk, afwisselend innerlijk en uiterlijk werk. Afronden van het weekend en omstreeks 17u terug richting station van Diest.

Deelnameprijs

 • Particuliere deelname: 165 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op naam van MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”.
 • Kortingstarief voor jongemannen (18 – 28): 75 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op naam van MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”.
 • Professionele deelname: 250 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).

Is het weekend je meer waard, welkom gulle bijdrage. Vormt het deelnamebedrag een belemmering, laat het ons weten.

Inbegrepen

Omkadering en procesbegeleiding door Tom Nys (MannenWerk Vzw).

2 overnachtingen ter plaatse in campeerformule – eenvoudige maaltijden vanaf het avondmaal op vrijdag t.e.m. middagmaal op zondag.

Meebrengen

Campeerspullen: tent (tenzij slapen in open lucht mogelijk), matras, slaapzak, laarzen. Aangepaste kledij om 48u buiten dor te brengen.

Inschrijven

Wil je meer weten over onze deelname filosofie? Lees ook de algemene voorwaarden.

  Voornaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postnummer en woonplaats (verplicht)

  Land (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

  Deelnameformule (verplicht)

  Ben je akkoord dat mannenwerk je naam, e-mailadres en woonplaats deelt met andere deelnemers voorafgaand aan de workshop - voor carpooling (verplicht)

  Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

  Jou motivatie om deel te nemen (+ eventueel factuurgegevens bij professionele deelname)