Praktisch

Gebruik van telefoon

Een uitnodiging is om zo veel mogelijk offline te gaan tijdens de meerdaagse wandeltochten en workshops.

Veelvuldige contacten met de buitenwereld, gebruik van smartphone, apps allerhande, mails … geeft een zekere onrust en fragmentatie. Het is heerlijk om dat even te laten, een verademing. Rond daarom zo veel mogelijk openstaande werk- of familiezaken af voor je vertrek zodat je maximaal aanwezig kan zijn. Tijdens de dagen zijn we bereikbaar op het nummer +32 468 310 315. Dit nummer kan je thuis achterlaten bij mensen die je in bijzondere omstandigheden moeten kunnen bereiken. Hoe dan ook, je kiest zelf de mate van offline gaan. (Let op: het nummer is enkel bereikbaar tijdens activiteiten).

Meenemen tijdens meerdaagse wandeltocht

Een basisuitrusting voor een meerdaagse trektocht, rekening houdend met één of meerdere overnachtingen in open lucht.

  • Slaapzak en matje zijn een must, (opblaasbaar) kussen;
  • zeiltje (of poncho) om bij veranderende weersomstandigheden toch ter plaatse te kunnen blijven (tent optioneel voor liefhebbers).
  • Hoeslaken en kussensloop (als gites geen lakens beschikbaar hebben).
  • Toiletgerief, handdoek, reservekledij, warme trui, regenvoorzieningen, oordopjes, hoofddeksel voor zon, eventueel zonnecrème, zonnebril
  • Eenvoudige slippers om ’s avonds of tussentijds aan te doen
  • Zaklamp (ideaal is model dat je op je hoofd zet), enkele plastic zakken,
  • Notitieboekje en pen (klein genoeg om snel bij de hand te hebben) om ideeën, inzichten, indrukken, ’teachings’ … te noteren.
  • Zakmes.
  • Lunch voor de middag van vertrek.
  • Verder zorgen we onderweg voor eten en drinken voor ongeveer een dag – we trachten op elk moment ongeveer 24 u verder te kunnen: ideaal zijn noten, rozijnen, enkele powerrepen (waarvan je ook als wat van thuis kan meenemen).
  • Voldoende cash (info bij specifieke tocht) om onderweg te eten en overnachtingen te bekostigen.

Voorbereiding meerdaagse wandeltocht

De voeten van dit jaar zijn niet meer dezelfde als die van vorig jaar, de schoenen misschien ook niet. Het is daarom goed om de voeten, schoenen en rugzak ruim vooraf al eens te testen. De conditie van de voeten onderweg is belangrijk en vooral blaren zijn te vermijden. Blaren ontstaan door wrijving, warmte en vocht. Wrijving kan verminderd worden door goede en ingelopen schoenen, al eens afwisselen van schoeisel (neem een licht alternatief mee, bv. slippers voor tussendoor en ’s avonds), stukken op blote voeten lopen, … . Warmte kan verminderd worden door: niet te zware schoenen te dragen, niet te dikke sokken, voeten ‘luchten’ bij elke stopgelegenheid … . Vocht kan verminderd worden door: schoenen/sokken te luchten/drogen bij elke stop, tussentijds wisselen van sokken, etc. We besteden hier de nodige zorg aan tijdens de tocht.

Het is absoluut aangeraden om al eens een 20-tal km te lopen met rugzak en de schoenen die je wil dragen (en bovenstaande uit te proberen).

Deelnemerslijst

Bij de laatste mail wordt de deelnemerslijst toegevoegd om af te spreken om te carpoolen. Bij aanmelding kan ja aangeven of je gegevens wil delen met anderen.