Missie

De missie van MannenWerk is de ontwikkeling en expressie van ‘gezonde, authentieke en creatieve mannelijkheid’ en deze kwaliteiten dienstbaar uit te dragen in de samenleving. Deze missie omvat drie onderdelen:

  1. Ontwikkelen van de eigen gezonde, authentieke en creatieve mannelijkheid
  2. Vervullen van Mentorschap voor andere mannen, jongeren en jongens
  3. Het aangaan van wederzijds respectvolle en vervullende verbindingen met vrouwen (partner, moeder, dochter, vriendschap, collega’s, …) en het vrouwelijke (yin, ontvankelijkheid, zachtheid, overgave, vruchtbaarheid, vloeibaarheid, …);
  4. Zinvolle, vruchtbare en/of creatieve bijdrage en/of deelname aan de samenleving.

Voor het ontwikkelen van authentieke mannelijke identiteit en kracht organiseren we MannenWeekends, wandeltochten of andere meerdaagse activiteiten die een combinatie zijn van ‘innerlijk en uiterlijk werk’. Het ‘innerlijke’ werk is het kijken in de eigen psyche met allerlei gedachten, emoties en verlangens. Hoe sta ik momenteel in het leven? Het ‘uiterlijk’ werk is een vorm van collectieve handenarbeid of andere fysieke activiteit die toelaten beter contact te maken met het eigen lichaam, met elkaar en met de omgeving en zodoende ook eenvoudiger toegang te krijgen tot de innerlijke wereld. Verder levert het ‘uiterlijk’ werk een tastbaar en zichtbaar resultaat dat we achterlaten en tegelijk loslaten op de plek waar we samenkomen.

In het kader van mentorschap bieden we de mogelijkheid van persoonlijke coachingssessies. De combinatie met deelname aan groepsactiviteiten vormt een krachtig samenspel voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarnaast is maatwerk mogelijk voor specifieke groepen of gelegenheden.