Kalender

nov
26
vr
2021
Integral Presence – IP4Men – Chiny
nov 26 @ 10:30 – nov 28 @ 16:00

Tijdens de voorbije wandeltochten, weekends en ‘je eigen zwaard smeden’ hebben we telkens een aantal aspecten van IP4Men aangeraakt. Stilaan is deze werkwijze zich gaan ontwikkelen en dit wordt voelbaar in de kwaliteit van aanwezig zijn in het hier-en-nu, waar de magie van het leven zich afspeelt. Echter volledig in het hier-en-nu zijn is gemakkelijker gezegd dan gedaan … het is niet iets dat zich spontaan en zonder inspanning voordoet.

Integral Presence is zowel een methode als een zich ontvouwende staat van bewust-zijn in het hier-en-nu. Het integreren van Integral Presence in ons leven zorgt voor stabiliteit, rust, alertheid, openheid, verbinding, creativiteit, productiviteit, … meer magie.

Tijdens dit weekend is Integral Presence® for Men – IP4Men daarom het doel op zich en de rode draad. We verdiepen het fundament (mindfulness, alignment en ademhaling) en gaan in op aantal andere elementen en brengen ze in praktijk ‘in het leven’, tijdens het koken, tijdens het eten, bij het afwassen, … .

MannenWerk blijft tegelijk het kader of decor met de bekende elementen: eenvoudig onder mannen zijn, buiten de comfortzone treden, archetypisch werk, spel, rust, humor, … .

Programma

Vrijdag

 • 10u30 samenkomen aan het station van Florenville (kan met de trein of wagen)
 • Voormiddag een wandeling van een 2-tal uur tot de verblijfplaats in Chiny. We nemen onderweg de tijd om de transitie te maken en in het hier-en-nu aan te komen;
 • lunch (zelf te voorzien);
 • (na)middag: aankomst op de verblijfplaats, installeren, moment van rust, IP4Men
 • 19u00: samen het avondmaal bereiden

Zaterdag

 • 07u30: ochtendpraktijk
 • 08u30: ontbijt
 • gedurende de dag gaan we aan de slag met IP4Men waarbij we eveneens heel wat tijd buiten in de natuur doorbrengen, namiddag wandeling langs de Semois
 • er is ook tijd voor rust, spel en niets doen.
 • Avondmaal, tijd binnen of buiten bij het vuur.

Zondag

 • 07u30: ochtendpraktijk
 • 08u30: ontbijt
 • IP4Men, middagmaal en terug naar het station van Florenville
 • 16u00: einde

Organisatie en begeleiding Tom Nys

Deelnameprijs

 • Particuliere deelname: 325 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op naam van MannenWerk Vzw, vermelding “activiteit + datum + uw naam”.
 • Professionele deelname: 475 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).

Inbegrepen

Twee overnachtingen (hoeslaken, kussensloop, donsdekenovertrek en handdoek mee te brengen), ingrediënten voor maaltijden (samen koken) vanaf het avondmaal op vrijdag tot en met middagmaal zondag. Organisatie en begeleiding.

Inschrijving

Maximum 7 deelnemers.

Lees ook de algemene voorwaarden.

  Voornaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postnummer en woonplaats (verplicht)

  Lands (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

  Deelnameformule (verplicht)

  Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

  Opmerkingen - motivatie (+ factuurgegevens bij professionele deelname)

  dec
  15
  wo
  2021
  MannenVuur, Stekene @ Christophe
  dec 15 @ 20:00 – 22:15

  mannenvuurHet Mannenvuur (of -cirkel) is een vorm van samenkomen onder mannen met als doel het bevorderen van persoonlijke groei als man, support en ‘het ontsluiten en beleven van innerlijke mannelijke kracht’ en verbinding onder elkaar. Zo ontstaan de omstandigheden om waarachtig broederschap te ervaren.

  Aanwezige mannen worden uitgenodigd om in een geest van openheid en authenticiteit hun waarheid te delen met de groep.

  Aanwezige mannen worden uitgenodigd om in een geest van openheid en authenticiteit hun waarheid te delen met de groep. Dit door:

  1. Te spreken vanuit hun hart en ziel
  2. Te luisteren met hart en ziel
  3. Spontaan en onvoorbereid te spreken in het moment, zonder veel na te denken
  4. Het kort en bondig te houden om zo tot de essentie te komen
  5. Wat gezegd wordt in de kring te houden, dit zorgt voor vertrouwen

  Eigen wijsheid en inzicht ontstaan vanuit de cirkel (en niet vanuit enige adviserende of therapeutische inbreng).

  Een mannenvuur of -cirkel is telkens ingebed in het aanwezige seizoen, open voor de thema’s die je als man meebrengt. We zoeken naar verbinding, gezamenlijke draagkracht, en intense beleving van wat man-zijn onder elkaar, voor elkaar en ook apart, behelst.

  Verloop van het mannenvuur:

  • Aankomen: vanaf 19u30 met voorbereidingen van het vuur
  • Aanvang: 20u00, inhoud ontstaat uit wat leeft op het moment
  • Einde van het formele deel: omstreeks 22u15
  • Nadien is er de mogelijkheid om bij valavond wat te blijven zitten, nog verder te connecteren, in het vuur te staren en de opgedane ervaring laten bezinken.

  Data: telkens 3-de woensdag van de maand (tenzij uitzondering). Data 2021: 20/1 – 17/2 – 17/3 – 21/4 – 19/5 – 16/6 – 21/7 – 18/8 – 15/9 – 20/10 – 17/11 – 15/12

  Locatie:

  De maandelijkse mannenvuren gaan door bij Christophe Denys op zijn plek in Stekene, Bergstraat 26, 9190 (halfuur rijden vanuit Gent, 20 min vanuit Antwerpen, een uurtje vanuit regio Brussel en Leuven)

  Begeleiding en organisatie:

  Christophe Denys.

  Bijdrage: 20 euro

  Inschrijven: niet nodig, je komst melden mag op christophe.denys3(AT)telenet.be

  jan
  11
  di
  2022
  Integral Presence® – Geleide meditaties M/V – Jan Janssen @ Living Lei
  jan 11 @ 19:30 – jan 12 @ 21:30

  Het aanbod spirituele stromingen en vormen van persoonlijke ontwikkeling is quasi onuitputtelijk: yoga, tai-chi, boeddhisme, zen en andere vormen van meditatie, ‘The Secret’ of de kracht van intentie, 5-ritme en extatic dans, … om er maar enkele op te noemen. Iedere stroming en vorm heeft zijn eigenheid en brengt een bepaalde mate van rust, levendigheid, harmonie en welbevinden. Onderliggend aan deze beoefeningen worden universele principes aangesproken die tot deze gunstige resultaten leiden. Integral Presence® geeft onmiddellijk toegang tot de onderliggende universele basisprincipes, maakt ze “als een blauwdruk” en samenhangend geheel zichtbaar en toegankelijk, activeert ze op een natuurlijk ritme in een logische volgorde. Het resultaat is enerzijds direct ervaren van wat aan de grondslag ligt van ons/het leven en anderzijds verrijkt het elke vorm van specifieke beoefening (yoga, meditatie, …) en het leven in het algemeen.

  Integrale aanwezigheid kan men daarom zowel als een praktijk en als een resultaat beschouwen.

  Als een resultaat betekent Integrale Aanwezigheid een natuurlijke stroom ingaan waar je je volledige potentieel be-leeft met jezelf, anderen en de wereld. “In Integrale Aanwezigheid zijn” betekent de ervaring van elk moment met integraal bewustzijn te beleven terwijl je met open aandacht verder blijft evolueren in het leven. Het is de kunst van leven, volledig en bewust.

  Als een methode is Integrale Aanwezigheid een reeks concepten en technieken om zich de kunst van volledig en bewust leven eigen te maken. We gebruiken hiervoor o.a. mindfulness, bodyscan, bewuste ademhaling, zelfreflectie, persoonlijkheidsintegratie, gronden en centreren, mind-balancing, afstemming, de transformatiecyclus, transcendent bewustzijn, de neutrale waarnemer … .

  Voor wie?

  Iedere geleide meditatie is uniek, universeel en compleet tegelijkertijd en heeft heel wat te bieden voor zowel beginners als gevorderde meditatie beoefenaars. Ze zijn toegankelijk voor iedereen (mannen en vrouwen), onafhankelijk van filosofie of ervaring. Integral Presence® geleide meditaties zijn een beoefening op zich en tegelijk perfect te combineren en aanvullend. Wees welkom!

  Organisatie: Tom Nys & Jan Janssen

  Begeleiding: Jan Janssen

  Jan Janssen is lesgever, coach en healer. Hij geeft reeds meer dan 20 jaar diverse programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en healing om meer volledig en bewust te leven. Een greep uit zijn rijke achtergrond: Barbara Brennan school voor healing, Tibetaans Boeddhisme, verschillende yoga stromingen, familie-opstellingen en aquatic healing. 

  Mensen uit alle beroepscategorieën vinden hun weg naar Jan voor opleiding en individuele sessies integrale coaching: een begeleiding om het volle potentieel vrij te maken van alle dimensies van het mens zijn in een coherent geheel.

  Boeken door Jan:
  Mindfulness+
  The art of loving
  Integrale Transformatie
  De kunst van het Ver-één-igen

  Praktisch:

  • aankomen vanaf 19.30, de meditatie start om 19.45 tot 21u ongeveer, nadien is er nog tijd om ervaringen te delen
  • draag comfortabele kledij en voorzie eventueel een (herbruikbare) waterfles
  • € 25,- per avond, cash bij ter plaatse, aanmelden gewenst.
  • Wie voor de reeks van 6 avonden aanmeldt (@ 150 euro) ontvangt het boekje Mindfulness+ gratis (ter waarde van 12,26 euro).
  • online deelname is eveneens mogelijk via ZOOM (of combinatie)
  • Data: telkens tweede dinsdag van de maand 11/1, 8/2, 8/3, 12/4, 10/5 en 14/6 (eerste jaarhelft)

  Aanmelden:

  Via de aanmeldingslink van Living Lei (deze voor 11 januari).
  Wie wil aanmelden voor de 6 avonden kan een mail sturen aan contact@mannenwerk.be

  feb
  8
  di
  2022
  Integral Presence® – Geleide meditaties M/V – Jan Janssen @ Living Lei
  feb 8 @ 19:30 – feb 9 @ 21:30

  Het aanbod spirituele stromingen en vormen van persoonlijke ontwikkeling is quasi onuitputtelijk: yoga, tai-chi, boeddhisme, zen en andere vormen van meditatie, ‘The Secret’ of de kracht van intentie, 5-ritme en extatic dans, … om er maar enkele op te noemen. Iedere stroming en vorm heeft zijn eigenheid en brengt een bepaalde mate van rust, levendigheid, harmonie en welbevinden. Onderliggend aan deze beoefeningen worden universele principes aangesproken die tot deze gunstige resultaten leiden. Integral Presence® geeft onmiddellijk toegang tot de onderliggende universele basisprincipes, maakt ze “als een blauwdruk” en samenhangend geheel zichtbaar en toegankelijk, activeert ze op een natuurlijk ritme in een logische volgorde. Het resultaat is enerzijds direct ervaren van wat aan de grondslag ligt van ons/het leven en anderzijds verrijkt het elke vorm van specifieke beoefening (yoga, meditatie, …) en het leven in het algemeen.

  Integrale aanwezigheid kan men daarom zowel als een praktijk en als een resultaat beschouwen.

  Als een resultaat betekent Integrale Aanwezigheid een natuurlijke stroom ingaan waar je je volledige potentieel be-leeft met jezelf, anderen en de wereld. “In Integrale Aanwezigheid zijn” betekent de ervaring van elk moment met integraal bewustzijn te beleven terwijl je met open aandacht verder blijft evolueren in het leven. Het is de kunst van leven, volledig en bewust.

  Als een methode is Integrale Aanwezigheid een reeks concepten en technieken om zich de kunst van volledig en bewust leven eigen te maken. We gebruiken hiervoor o.a. mindfulness, bodyscan, bewuste ademhaling, zelfreflectie, persoonlijkheidsintegratie, gronden en centreren, mind-balancing, afstemming, de transformatiecyclus, transcendent bewustzijn, de neutrale waarnemer … .

  Voor wie?

  Iedere geleide meditatie is uniek, universeel en compleet tegelijkertijd en heeft heel wat te bieden voor zowel beginners als gevorderde meditatie beoefenaars. Ze zijn toegankelijk voor iedereen (mannen en vrouwen), onafhankelijk van filosofie of ervaring. Integral Presence® geleide meditaties zijn een beoefening op zich en tegelijk perfect te combineren en aanvullend. Wees welkom!

  Organisatie: Tom Nys & Jan Janssen

  Begeleiding: Jan Janssen

  Jan Janssen is lesgever, coach en healer. Hij geeft reeds meer dan 20 jaar diverse programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en healing om meer volledig en bewust te leven. Een greep uit zijn rijke achtergrond: Barbara Brennan school voor healing, Tibetaans Boeddhisme, verschillende yoga stromingen, familie-opstellingen en aquatic healing. 

  Mensen uit alle beroepscategorieën vinden hun weg naar Jan voor opleiding en individuele sessies integrale coaching: een begeleiding om het volle potentieel vrij te maken van alle dimensies van het mens zijn in een coherent geheel.

  Boeken door Jan:
  Mindfulness+
  The art of loving
  Integrale Transformatie
  De kunst van het Ver-één-igen

  Praktisch:

  • aankomen vanaf 19.30, de meditatie start om 19.45 tot 21u ongeveer, nadien is er nog tijd om ervaringen te delen
  • draag comfortabele kledij en voorzie eventueel een (herbruikbare) waterfles
  • € 25,- per avond, cash bij ter plaatse, aanmelden gewenst.
  • Wie voor de reeks van 6 avonden aanmeldt (@ 150 euro) ontvangt het boekje Mindfulness+ gratis (ter waarde van 12,26 euro).
  • online deelname is eveneens mogelijk via ZOOM (of combinatie)
  • Data: telkens tweede dinsdag van de maand 11/1, 8/2, 8/3, 12/4, 10/5 en 14/6 (eerste jaarhelft)

  Aanmelden:

  Via de aanmeldingslink van Living Lei (deze voor 11 januari).
  Wie wil aanmelden voor de 6 avonden kan een mail sturen aan contact@mannenwerk.be

  mrt
  8
  di
  2022
  Integral Presence® – Geleide meditaties M/V – Jan Janssen @ Living Lei
  mrt 8 @ 19:30 – mrt 9 @ 21:30

  Het aanbod spirituele stromingen en vormen van persoonlijke ontwikkeling is quasi onuitputtelijk: yoga, tai-chi, boeddhisme, zen en andere vormen van meditatie, ‘The Secret’ of de kracht van intentie, 5-ritme en extatic dans, … om er maar enkele op te noemen. Iedere stroming en vorm heeft zijn eigenheid en brengt een bepaalde mate van rust, levendigheid, harmonie en welbevinden. Onderliggend aan deze beoefeningen worden universele principes aangesproken die tot deze gunstige resultaten leiden. Integral Presence® geeft onmiddellijk toegang tot de onderliggende universele basisprincipes, maakt ze “als een blauwdruk” en samenhangend geheel zichtbaar en toegankelijk, activeert ze op een natuurlijk ritme in een logische volgorde. Het resultaat is enerzijds direct ervaren van wat aan de grondslag ligt van ons/het leven en anderzijds verrijkt het elke vorm van specifieke beoefening (yoga, meditatie, …) en het leven in het algemeen.

  Integrale aanwezigheid kan men daarom zowel als een praktijk en als een resultaat beschouwen.

  Als een resultaat betekent Integrale Aanwezigheid een natuurlijke stroom ingaan waar je je volledige potentieel be-leeft met jezelf, anderen en de wereld. “In Integrale Aanwezigheid zijn” betekent de ervaring van elk moment met integraal bewustzijn te beleven terwijl je met open aandacht verder blijft evolueren in het leven. Het is de kunst van leven, volledig en bewust.

  Als een methode is Integrale Aanwezigheid een reeks concepten en technieken om zich de kunst van volledig en bewust leven eigen te maken. We gebruiken hiervoor o.a. mindfulness, bodyscan, bewuste ademhaling, zelfreflectie, persoonlijkheidsintegratie, gronden en centreren, mind-balancing, afstemming, de transformatiecyclus, transcendent bewustzijn, de neutrale waarnemer … .

  Voor wie?

  Iedere geleide meditatie is uniek, universeel en compleet tegelijkertijd en heeft heel wat te bieden voor zowel beginners als gevorderde meditatie beoefenaars. Ze zijn toegankelijk voor iedereen (mannen en vrouwen), onafhankelijk van filosofie of ervaring. Integral Presence® geleide meditaties zijn een beoefening op zich en tegelijk perfect te combineren en aanvullend. Wees welkom!

  Organisatie: Tom Nys & Jan Janssen

  Begeleiding: Jan Janssen

  Jan Janssen is lesgever, coach en healer. Hij geeft reeds meer dan 20 jaar diverse programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en healing om meer volledig en bewust te leven. Een greep uit zijn rijke achtergrond: Barbara Brennan school voor healing, Tibetaans Boeddhisme, verschillende yoga stromingen, familie-opstellingen en aquatic healing. 

  Mensen uit alle beroepscategorieën vinden hun weg naar Jan voor opleiding en individuele sessies integrale coaching: een begeleiding om het volle potentieel vrij te maken van alle dimensies van het mens zijn in een coherent geheel.

  Boeken door Jan:
  Mindfulness+
  The art of loving
  Integrale Transformatie
  De kunst van het Ver-één-igen

  Praktisch:

  • aankomen vanaf 19.30, de meditatie start om 19.45 tot 21u ongeveer, nadien is er nog tijd om ervaringen te delen
  • draag comfortabele kledij en voorzie eventueel een (herbruikbare) waterfles
  • € 25,- per avond, cash bij ter plaatse, aanmelden gewenst.
  • Wie voor de reeks van 6 avonden aanmeldt (@ 150 euro) ontvangt het boekje Mindfulness+ gratis (ter waarde van 12,26 euro).
  • online deelname is eveneens mogelijk via ZOOM (of combinatie)
  • Data: telkens tweede dinsdag van de maand 11/1, 8/2, 8/3, 12/4, 10/5 en 14/6 (eerste jaarhelft)

  Aanmelden:

  Via de aanmeldingslink van Living Lei (deze voor 11 januari).
  Wie wil aanmelden voor de 6 avonden kan een mail sturen aan contact@mannenwerk.be

  apr
  12
  di
  2022
  Integral Presence® – Geleide meditaties M/V – Jan Janssen @ Living Lei
  apr 12 @ 19:30 – apr 13 @ 21:30

  Het aanbod spirituele stromingen en vormen van persoonlijke ontwikkeling is quasi onuitputtelijk: yoga, tai-chi, boeddhisme, zen en andere vormen van meditatie, ‘The Secret’ of de kracht van intentie, 5-ritme en extatic dans, … om er maar enkele op te noemen. Iedere stroming en vorm heeft zijn eigenheid en brengt een bepaalde mate van rust, levendigheid, harmonie en welbevinden. Onderliggend aan deze beoefeningen worden universele principes aangesproken die tot deze gunstige resultaten leiden. Integral Presence® geeft onmiddellijk toegang tot de onderliggende universele basisprincipes, maakt ze “als een blauwdruk” en samenhangend geheel zichtbaar en toegankelijk, activeert ze op een natuurlijk ritme in een logische volgorde. Het resultaat is enerzijds direct ervaren van wat aan de grondslag ligt van ons/het leven en anderzijds verrijkt het elke vorm van specifieke beoefening (yoga, meditatie, …) en het leven in het algemeen.

  Integrale aanwezigheid kan men daarom zowel als een praktijk en als een resultaat beschouwen.

  Als een resultaat betekent Integrale Aanwezigheid een natuurlijke stroom ingaan waar je je volledige potentieel be-leeft met jezelf, anderen en de wereld. “In Integrale Aanwezigheid zijn” betekent de ervaring van elk moment met integraal bewustzijn te beleven terwijl je met open aandacht verder blijft evolueren in het leven. Het is de kunst van leven, volledig en bewust.

  Als een methode is Integrale Aanwezigheid een reeks concepten en technieken om zich de kunst van volledig en bewust leven eigen te maken. We gebruiken hiervoor o.a. mindfulness, bodyscan, bewuste ademhaling, zelfreflectie, persoonlijkheidsintegratie, gronden en centreren, mind-balancing, afstemming, de transformatiecyclus, transcendent bewustzijn, de neutrale waarnemer … .

  Voor wie?

  Iedere geleide meditatie is uniek, universeel en compleet tegelijkertijd en heeft heel wat te bieden voor zowel beginners als gevorderde meditatie beoefenaars. Ze zijn toegankelijk voor iedereen (mannen en vrouwen), onafhankelijk van filosofie of ervaring. Integral Presence® geleide meditaties zijn een beoefening op zich en tegelijk perfect te combineren en aanvullend. Wees welkom!

  Organisatie: Tom Nys & Jan Janssen

  Begeleiding: Jan Janssen

  Jan Janssen is lesgever, coach en healer. Hij geeft reeds meer dan 20 jaar diverse programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en healing om meer volledig en bewust te leven. Een greep uit zijn rijke achtergrond: Barbara Brennan school voor healing, Tibetaans Boeddhisme, verschillende yoga stromingen, familie-opstellingen en aquatic healing. 

  Mensen uit alle beroepscategorieën vinden hun weg naar Jan voor opleiding en individuele sessies integrale coaching: een begeleiding om het volle potentieel vrij te maken van alle dimensies van het mens zijn in een coherent geheel.

  Boeken door Jan:
  Mindfulness+
  The art of loving
  Integrale Transformatie
  De kunst van het Ver-één-igen

  Praktisch:

  • aankomen vanaf 19.30, de meditatie start om 19.45 tot 21u ongeveer, nadien is er nog tijd om ervaringen te delen
  • draag comfortabele kledij en voorzie eventueel een (herbruikbare) waterfles
  • € 25,- per avond, cash bij ter plaatse, aanmelden gewenst.
  • Wie voor de reeks van 6 avonden aanmeldt (@ 150 euro) ontvangt het boekje Mindfulness+ gratis (ter waarde van 12,26 euro).
  • online deelname is eveneens mogelijk via ZOOM (of combinatie)
  • Data: telkens tweede dinsdag van de maand 11/1, 8/2, 8/3, 12/4, 10/5 en 14/6 (eerste jaarhelft)

  Aanmelden:

  Via de aanmeldingslink van Living Lei (deze voor 11 januari).
  Wie wil aanmelden voor de 6 avonden kan een mail sturen aan contact@mannenwerk.be

  mei
  1
  zo
  2022
  MannenZevenDaagse dwars door de Morvan … weg naar Assisi
  mei 1 @ 15:00 – mei 8 @ 18:00

  Vanuit Vézelay gaan we zuidwaarts, dwars door de Morvan, de “weg naar Assisi’. We hebben eerder al op het kruispunt gestaan met de weg naar Assisi (en de keuze overwogen om af te buigen). Vanuit Vézelay kruist deze de ‘via Le Puy’ (die we eind mei 2022 op het programma hebben) en nog meer zuidelijk de weg van Arles. Het hoeft dus geen keuze te zijn maar kan samen: Compostella en Assisi 🙂

  Dwars door de Morvan zijn er verschillende wegen mogelijk. Welke weg we zullen volgen, is onderdeel van het proces in het moment. Dit laat ons toe in groep te oefenen met informatie verzamelen, voelen, afstemmen … wat de beste weg is, juiste afstand en bestemming.

  Het ‘uiterlijk werk’ gedurende deze zevendaagse ‘pelgrimstocht’ is wandelen op het ritme van de langste dagen en overgave aan het onbekende. Het innerlijk werk integreert verschillende elementen van Integral Presence for Men – IP4Men.

  De combinatie van ‘onder mannen zijn’, fysieke activiteit en oefeningen, leven in het hier en nu, IP4Men en ‘de weg’ brengen je als man in contact met je volle potentieel. De aankomst in het zinderende Vezelay vormt de bekroning van een een bijzondere week, een ervaring van spiritueel ontwaken.

  “Every journey has a departure, passage and arrival …” 

  We spreken ook de andere mannelijke archetypes aan in functie van de situatie: de koning in het overschouwen van de tocht en ons leven, de Wildeman in het leven in het moment en in de natuur, de Monnik in het op weg zijn. Het innerlijk werk is eveneens tussentijds delen wat er in ons leven omgaat, ‘wat is koning, krijger, minnaar, … zijn in het leven?’, hoe staan deze archetypes in relatie tot elkaar.

  We hernemen deze dagen de oude Pelgrimsroute naar Santiago De Compostela. We komen samen en vertrekken in Vézaly. Bestemming is “ZUID”, dwars door de MORVAN. We leggen ongeveer 120 km af, gemiddeld een 20-tal km per dag: een mooie afstand om in beweging te blijven, niet te veel zodat we voldoende kunnen vertragen om te genieten van al het goeds en moois dat de weg te bieden heeft en het nodige innerlijke werk kunnen doen. We oefenen in bewust aanwezig zijn en in ten volle beleven wat is (mindfullness).

  We gaan in vertrouwen op weg zodat de tocht zich kan ontvouwen in alle openheid, met respect voor de deelnemers en wat we ontmoeten onderweg, in onszelf en daarbuiten.

  Programma

  Zondag: 

  • Samenkomen in Vézelay. Bedoeling is het avondeten om 19 u samen te nemen.

  Maandag: vertrek Vézelay

  • Maandag ochtend: mogelijkheid tot pelgrimszegen in de Basiliek van Vézelay. Vertrek omstreeks 10u.

  Overige dagen – dagelijks ongeveer 20 km

  • Stappen afgewisseld met rust, innerlijk werk, maaltijden, etc.
  • Overnachtingsplaatsen onderweg ifv vordering en weersomstandigheden.

  Zondag Vezelay

  • Vroege namiddag retour naar vertrekplaats Vézelay.

  Begeleiding en organisatie

  Organisatie, begeleiding en omkadering: Tom Nys

  Deelnameprijs

  • Richtbijdrage particuliere deelname: 395 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”
  • Professionele deelname: 595 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).
  • Als je minder mogelijkheden hebt maar toch de roep voelt deel te nemen, laat weten wat voor jou haalbaar en comfortabel is. Als deelname je meer waard is, voel je vrij een aangepaste bijdrage te doen.

  Inbegrepen

  Organisatie en begeleiding.

  Wil je verder meer weten over onze deelname filosofie? Lees ook de algemene voorwaarden.

  Niet inbegrepen

  Overnachtingen en maaltijden hierboven niet vermeld, voorzie daarvoor een bedrag van ongeveer 250 euro.

  Praktisch

  Voorzie basisuitrusting voor een meerdaagse trektocht, rekening houdend met minstens één overnachting in open lucht. Slaapzak en matje zijn een must. Hoeslaken en kussensloop aan te raden (voor overnachting in gastenverblijf, abdij of klooster, soms ook ter plaatse te verkrijgen). Bij slecht weer zorgen we altijd voor ‘een dak boven ons hoofd’ voor de overnachting, vandaar dat een tent niet nodig is (optioneel voor de liefhebbers).

  Volledig praktisch overzicht vind je hier.

  Inschrijving

  Lees ook de algemene voorwaarden.

  We zijn met maximum 10 mannen. Mannen die reeds deelnamen aan eerdere edities krijgen voorrang bij inschrijving.

   

  mei
  10
  di
  2022
  Integral Presence® – Geleide meditaties M/V – Jan Janssen @ Living Lei
  mei 10 @ 19:30 – mei 11 @ 21:30

  Het aanbod spirituele stromingen en vormen van persoonlijke ontwikkeling is quasi onuitputtelijk: yoga, tai-chi, boeddhisme, zen en andere vormen van meditatie, ‘The Secret’ of de kracht van intentie, 5-ritme en extatic dans, … om er maar enkele op te noemen. Iedere stroming en vorm heeft zijn eigenheid en brengt een bepaalde mate van rust, levendigheid, harmonie en welbevinden. Onderliggend aan deze beoefeningen worden universele principes aangesproken die tot deze gunstige resultaten leiden. Integral Presence® geeft onmiddellijk toegang tot de onderliggende universele basisprincipes, maakt ze “als een blauwdruk” en samenhangend geheel zichtbaar en toegankelijk, activeert ze op een natuurlijk ritme in een logische volgorde. Het resultaat is enerzijds direct ervaren van wat aan de grondslag ligt van ons/het leven en anderzijds verrijkt het elke vorm van specifieke beoefening (yoga, meditatie, …) en het leven in het algemeen.

  Integrale aanwezigheid kan men daarom zowel als een praktijk en als een resultaat beschouwen.

  Als een resultaat betekent Integrale Aanwezigheid een natuurlijke stroom ingaan waar je je volledige potentieel be-leeft met jezelf, anderen en de wereld. “In Integrale Aanwezigheid zijn” betekent de ervaring van elk moment met integraal bewustzijn te beleven terwijl je met open aandacht verder blijft evolueren in het leven. Het is de kunst van leven, volledig en bewust.

  Als een methode is Integrale Aanwezigheid een reeks concepten en technieken om zich de kunst van volledig en bewust leven eigen te maken. We gebruiken hiervoor o.a. mindfulness, bodyscan, bewuste ademhaling, zelfreflectie, persoonlijkheidsintegratie, gronden en centreren, mind-balancing, afstemming, de transformatiecyclus, transcendent bewustzijn, de neutrale waarnemer … .

  Voor wie?

  Iedere geleide meditatie is uniek, universeel en compleet tegelijkertijd en heeft heel wat te bieden voor zowel beginners als gevorderde meditatie beoefenaars. Ze zijn toegankelijk voor iedereen (mannen en vrouwen), onafhankelijk van filosofie of ervaring. Integral Presence® geleide meditaties zijn een beoefening op zich en tegelijk perfect te combineren en aanvullend. Wees welkom!

  Organisatie: Tom Nys & Jan Janssen

  Begeleiding: Jan Janssen

  Jan Janssen is lesgever, coach en healer. Hij geeft reeds meer dan 20 jaar diverse programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en healing om meer volledig en bewust te leven. Een greep uit zijn rijke achtergrond: Barbara Brennan school voor healing, Tibetaans Boeddhisme, verschillende yoga stromingen, familie-opstellingen en aquatic healing. 

  Mensen uit alle beroepscategorieën vinden hun weg naar Jan voor opleiding en individuele sessies integrale coaching: een begeleiding om het volle potentieel vrij te maken van alle dimensies van het mens zijn in een coherent geheel.

  Boeken door Jan:
  Mindfulness+
  The art of loving
  Integrale Transformatie
  De kunst van het Ver-één-igen

  Praktisch:

  • aankomen vanaf 19.30, de meditatie start om 19.45 tot 21u ongeveer, nadien is er nog tijd om ervaringen te delen
  • draag comfortabele kledij en voorzie eventueel een (herbruikbare) waterfles
  • € 25,- per avond, cash bij ter plaatse, aanmelden gewenst.
  • Wie voor de reeks van 6 avonden aanmeldt (@ 150 euro) ontvangt het boekje Mindfulness+ gratis (ter waarde van 12,26 euro).
  • online deelname is eveneens mogelijk via ZOOM (of combinatie)
  • Data: telkens tweede dinsdag van de maand 11/1, 8/2, 8/3, 12/4, 10/5 en 14/6 (eerste jaarhelft)

  Aanmelden:

  Via de aanmeldingslink van Living Lei (deze voor 11 januari).
  Wie wil aanmelden voor de 6 avonden kan een mail sturen aan contact@mannenwerk.be

  mei
  29
  zo
  2022
  AchtDaagse Pelgrimstocht – Via Le Puy
  mei 29 @ 06:00 – jun 5 @ 22:00

  Tussen Ons-Heer-Hemelvaart en Pinksteren 2022, wanneer alles in de natuur in volle expansie is, ontdekken we een nieuwe pelgrimsroute ontdekken: de ‘via Le Puy’. Dit is de oudste en (naar het schijnt) de mooiste van de vier grote Sint-Jabobsroutes die door Frankrijk lopen. Dat belooft veel goeds.

  Meer zuidelijk is het weer zacht en mild, er is in de lente veel levenskracht aanwezig om een nieuwe weg te ontdekken. We genieten van al het moois en goeds dat het leven te bieden heeft en stellen ons open voor het onzichtbare en grotere in en rondom ons.

  Het ‘uiterlijk werk’ of ‘uiterlijke perlgrimstocht’ is wandelen op het ritme van de natuur en onze natuur. Bij het ‘innerlijk werk’ of de ‘innerlijke pelgrimstocht’ maken we gebruik van de van Integral Presence for Men – IP4Men. De kunst bestaat erin gaandeweg volledig in het hier-en-nu aanwezig te zijn om ten volle te ervaren wat er in en rond ons gebeurt.

  De combinatie van ‘onder mannen zijn’, fysieke activiteit en oefeningen, leven in het hier en nu, IP4Men en ‘de weg’ brengen je als man in contact met je volle potentieel.

  “Every journey has a departure, passage and arrival …” 

  We spreken ook de verschillende mannelijke archetypes aan in functie van de situatie: de koning in het overschouwen van de tocht en ons leven, de Wildeman in het leven in het moment en in de natuur, de Minnaar voor het voelen en genieten van wat is, de Monnik in het spirituele aspect van op pelgrimstocht zijn. Maar ook de Nar, Magiër en Krijger komen wellicht aan bod. Het innerlijk werk is eveneens tussentijds delen wat er in ons leven omgaat, ‘wat is koning, krijger, minnaar, … zijn in het leven?’, hoe staan deze archetypes in relatie tot elkaar.

  De Pelgrimsroutes naar Santiago De Compostela bieden een uitzonderlijke rijkdom op allerlei vlakken, ook deze met vertrek in Le Puy. Er ligt geen eindpunt vast deze 8 dagen wat toelaat het ritme af te stemmen op wat de weg ons brengt. We leggen gemiddeld een 20-tal km per dag af: een mooie afstand om in beweging te blijven, niet te veel zodat we voldoende kunnen vertragen om te genieten van al het goeds en moois dat de weg te bieden heeft en het nodige innerlijke werk kunnen doen. We oefenen in bewust aanwezig zijn en in ten volle beleven wat is (mindfullness).

  We gaan in vertrouwen op weg zodat de tocht zich kan ontvouwen in alle openheid, met respect voor de deelnemers en wat we ontmoeten onderweg, in onszelf en daarbuiten.

  Programma (kan nog wat evolueren)

  Zondag: gezamenlijk vertrek richting Le Puy 

  • 6u00: samenkomen en vertrek richting Le Puy.
  • Namiddag landen in en verkennen van Le Puy, verbinden met de pelgrimstraditie.
  • Overnachting in Le Puy (ligt vast en inbegrepen in deelnamebedrag).

  Maandag –  Zaterdag : op weg 

  • Maandag vertrek in de vroege ochtend.
  • Stappen afgewisseld met rust, innerlijk werk, maaltijden, etc.
  • Overnachtingsplaatsen onderweg ifv vordering en weersomstandigheden.

  Zaterdag: landing en voorbereiding retour

  • Zaterdag zetten we de ‘landing’ in en maken we een vlotte terugtocht naar de vertrekplaats mogelijk. Er is een busdienst op de via Le Puy die pelgrims in beide richtingen heen/terugbrengt wat de retour vergemakkelijkt.
  • Laatste overnachtingsplaats onderweg of terug in Le Puy.

  Zondag

  • Vieren en afronden van de week.
  • Omstreeks de middag retour naar België omstreeks het middaguur.

  Begeleiding en organisatie

  Organisatie, begeleiding en omkadering: Tom Nys

  Deelnameprijs

  • Particuliere deelname: 495 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”
  • Professionele deelname: 750 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).
  • Als je minder mogelijkheden hebt maar toch de roep voelt deel te nemen, laat weten wat voor jou haalbaar en comfortabel is. Als deelname je meer waard is, voel je vrij een aangepaste bijdrage te doen.

  Inbegrepen

  Organisatie en begeleiding.
  Eerste overnachting in Le Puy.

  Wil je verder meer weten over onze deelname filosofie? Lees ook de algemene voorwaarden.

  Niet inbegrepen

  Voorzie  een bedrag van ongeveer 300 euro voor overnachtingen en maaltijden.

  Praktisch

  Basisuitrusting voor een meerdaagse trektocht, rekening houdend met minstens één overnachting in open lucht. Slaapzak en matje zijn een must. Hoeslaken en kussensloop aan te raden (voor overnachting in gastenverblijf, abdij of klooster, soms ook ter plaatse te verkrijgen). Bij slecht weer zorgen we altijd voor ‘een dak boven ons hoofd’ voor de overnachting, vandaar dat een tent niet nodig is (optioneel voor de liefhebbers).

  Volledig praktisch overzicht vind je hier.

  Inschrijving

  Lees ook de algemene voorwaarden.

  We zijn met maximum 10 mannen. Mannen die reeds deelnamen aan eerdere edities krijgen voorrang bij inschrijving.

   Voornaam (verplicht)

   Naam (verplicht)

   Geboortedatum (verplicht)

   Adres (verplicht)

   Postnummer en woonplaats (verplicht)

   Lands (verplicht)

   E-mailadres (verplicht)

   telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

   Deelnameformule (verplicht)

   Ben je akkoord dat mannenwerk je naam, e-mailadres en woonplaats deelt met andere deelnemers voorafgaand aan de workshop - voor carpooling (verplicht)

   Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

   Jou motivatie om deel te nemen - opmerkingen (+ factuurgegevens bij professionele deelname)

    

   jun
   14
   di
   2022
   Integral Presence® – Geleide meditaties M/V – Jan Janssen @ Living Lei
   jun 14 @ 19:30 – jun 15 @ 21:30

   Het aanbod spirituele stromingen en vormen van persoonlijke ontwikkeling is quasi onuitputtelijk: yoga, tai-chi, boeddhisme, zen en andere vormen van meditatie, ‘The Secret’ of de kracht van intentie, 5-ritme en extatic dans, … om er maar enkele op te noemen. Iedere stroming en vorm heeft zijn eigenheid en brengt een bepaalde mate van rust, levendigheid, harmonie en welbevinden. Onderliggend aan deze beoefeningen worden universele principes aangesproken die tot deze gunstige resultaten leiden. Integral Presence® geeft onmiddellijk toegang tot de onderliggende universele basisprincipes, maakt ze “als een blauwdruk” en samenhangend geheel zichtbaar en toegankelijk, activeert ze op een natuurlijk ritme in een logische volgorde. Het resultaat is enerzijds direct ervaren van wat aan de grondslag ligt van ons/het leven en anderzijds verrijkt het elke vorm van specifieke beoefening (yoga, meditatie, …) en het leven in het algemeen.

   Integrale aanwezigheid kan men daarom zowel als een praktijk en als een resultaat beschouwen.

   Als een resultaat betekent Integrale Aanwezigheid een natuurlijke stroom ingaan waar je je volledige potentieel be-leeft met jezelf, anderen en de wereld. “In Integrale Aanwezigheid zijn” betekent de ervaring van elk moment met integraal bewustzijn te beleven terwijl je met open aandacht verder blijft evolueren in het leven. Het is de kunst van leven, volledig en bewust.

   Als een methode is Integrale Aanwezigheid een reeks concepten en technieken om zich de kunst van volledig en bewust leven eigen te maken. We gebruiken hiervoor o.a. mindfulness, bodyscan, bewuste ademhaling, zelfreflectie, persoonlijkheidsintegratie, gronden en centreren, mind-balancing, afstemming, de transformatiecyclus, transcendent bewustzijn, de neutrale waarnemer … .

   Voor wie?

   Iedere geleide meditatie is uniek, universeel en compleet tegelijkertijd en heeft heel wat te bieden voor zowel beginners als gevorderde meditatie beoefenaars. Ze zijn toegankelijk voor iedereen (mannen en vrouwen), onafhankelijk van filosofie of ervaring. Integral Presence® geleide meditaties zijn een beoefening op zich en tegelijk perfect te combineren en aanvullend. Wees welkom!

   Organisatie: Tom Nys & Jan Janssen

   Begeleiding: Jan Janssen

   Jan Janssen is lesgever, coach en healer. Hij geeft reeds meer dan 20 jaar diverse programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en healing om meer volledig en bewust te leven. Een greep uit zijn rijke achtergrond: Barbara Brennan school voor healing, Tibetaans Boeddhisme, verschillende yoga stromingen, familie-opstellingen en aquatic healing. 

   Mensen uit alle beroepscategorieën vinden hun weg naar Jan voor opleiding en individuele sessies integrale coaching: een begeleiding om het volle potentieel vrij te maken van alle dimensies van het mens zijn in een coherent geheel.

   Boeken door Jan:
   Mindfulness+
   The art of loving
   Integrale Transformatie
   De kunst van het Ver-één-igen

   Praktisch:

   • aankomen vanaf 19.30, de meditatie start om 19.45 tot 21u ongeveer, nadien is er nog tijd om ervaringen te delen
   • draag comfortabele kledij en voorzie eventueel een (herbruikbare) waterfles
   • € 25,- per avond, cash bij ter plaatse, aanmelden gewenst.
   • Wie voor de reeks van 6 avonden aanmeldt (@ 150 euro) ontvangt het boekje Mindfulness+ gratis (ter waarde van 12,26 euro).
   • online deelname is eveneens mogelijk via ZOOM (of combinatie)
   • Data: telkens tweede dinsdag van de maand 11/1, 8/2, 8/3, 12/4, 10/5 en 14/6 (eerste jaarhelft)

   Aanmelden:

   Via de aanmeldingslink van Living Lei (deze voor 11 januari).
   Wie wil aanmelden voor de 6 avonden kan een mail sturen aan contact@mannenwerk.be