Over MW

MannenWerk werd in 2008 gestart met als doel het ontwikkelen en uitdragen van gezonde, authentieke en creatieve mannelijkheid. In 2010 werd MannenWerk Vzw opgericht, en is ook de struktuur geweest tot eind 2021. Sinsds 2022 is MannenWerk opnieuw een initiatief van verschillende mannen zonder specifieke struktuur.
De visie wordt vooral vormgegeven door Tom Nys met ondersteuning en specifiek in/aanvulling van Mark De Vogelaere, Christophe Denys en Bert Magnus.

Tom Nys (°1973) is initiatiefnemer van MannenWerk en ontwikkelde door de jaren heen een visie van gezond, authentiek en creatief man-zijn. Deze visie blijft in evolutie zoals ook elk mens dat blijft. Tom zorgt voor de praktische aspecten van MannenWerk: het websitebeheer, maar ook de organisatie en begeleiding van heel wat activiteiten.

“Mannen te helpen bij het ontwikkelen van gezonde, authentieke en creatieve mannelijkheid en dat in de wereld te brengen is een belangrijk deel van mijn levensmissie”. Meer over Tom.

Mark De Vogelaere (°1955) MarkDeVogelaereis er al van in het begin bij en draagt op een ondersteunende en vrijgevige manier bij aan MannenWerk. Hij springt in waar hij kan op praktisch en logistiek vlak. Als hij kan helpen doet hij het. Tegelijk geeft hij zich over aan zijn persoonlijk proces tijdens activiteiten, leergierig als hij is. Meer over Mark.

Christophe Denys (°1974) ChristopheDenysorganiseert  maandelijks de mannenvuren in Stekene.

Na een lange periode van studeren in architectuur, beeldende kunst en natuurgeneeskunde, kwam Christophe uit bij het werken met dromen, en het begeleiden van mensen hierin. Meer over Christophe.

Bert Magnus (°1964) faciliteert de maandelijkse mannenvuren in Zemst. Bert heeft reeds een boeiend pad gegaan in authentiek man-zijn en mens-zijn.
Zijn weg bestaat naast mannenwerk, onder andere uit het beoefenen van mindfulness en mystieke dans. Hij creëerde samen met enkele mannen van MannenWerk een mooie, energetische vuurcirkel achteraan in zijn tuin. Meer over Bert.

Reinhard Peeters was er van het begin bij en begeleidde mee tal van activiteiten. Sinds begin 2017 is hij niet langer betrokken bij het organisatorische van MannenWerk. Dank voor zijn jarenlange betrokkenheid, inzet en vriendschap.

Jan Janssen (mede-oprichter) Dank aan Jan voor het engagement, de inspiratie en de inzet in de beginjaren van MannenWerk. Hij vormt nog steeds een ‘stille en onzichtbare maar voelbare aanwezigheid’ bij wat we ondernemen. Jan is eveneens de geestelijke vader van Integral Presence wat we als ‘Integral Presense for Men – IP4Men’ als rode draad gebruiken bij het innerlijk werk.

Dank ook aan andere mannen die in de loop van de tijd meegewerkt hebben (Kilian, Johan, Koen, Arne, Roel).