MannenZesDaagse “terug naar de essentie”

Wanneer:
20 juni 2020 @ 10:00 – 25 juni 2020 @ 16:00
2020-06-20T10:00:00+02:00
2020-06-25T16:00:00+02:00
Waar:
Bragelogne-Beauvoir
Frankrijk

Gezien het onzeker is dat we naar Frankrijk kunnen in juni, hernemen we de etappe met vertrek in Namen die via Dinant naar Hermeton gaat. Dichtbij huis blijven, is anders maar heeft ook zijn charmes. O.a. de zekerheid dat het door kan gaan (geen grenzen oversteken, geen carpooling nodig … bereikbaar met de trein). En deze etappe langs de rivieren Maas, Hermeton en Viroin is gewoon prachtig. (de etappe naar Vézelay staat in het najaar gepland).

Tijdens de 6 dagen nemen we de tijd om ons leven en de wereld te overschouwen en stellen de vraag “wat is essentieel in het/ons leven?” Het is een vraag die spontaan aan de oppervlakte komt in deze tijden. We staan voor uitdagingen als mens en man: hoe beleven we dit alles? Hoe gaan we om met angst, verandering, beperkingen van mogelijkheden, minder vrijheid, … ?

“Every journey has a departure, passage and arrival …” 

Rust op een brug tussen Dinant en Hermeton – editie 2013

Het ‘uiterlijk werk’ gedurende deze zesdaagse is wandelen op het ritme van de weg, zorgen voor maaltijden en het vinden van geschikte overnachtingsplaatsen. Het innerlijk werk integreert verschillende elementen van Integral Presence for Men – IP4Men. Het innerlijk werk is eveneens tussentijds delen wat er in ons leven omgaat.

We spreken ook de mannelijke archetypes aan in functie van de situatie: Minnaar in het genieten van de tocht en het gezelschap, de Wildeman in het leven in het moment en in de natuur, de Monnik in het op weg zijn, de Koning, Krijger, Nar … .

Moulin d’Hermeton – editie 2013

We volgen deze 6 dagen de Pelgrimsroute naar Santiago De Compostela. We komen samen en vertrekken in Namen, het vertrekpunt van de tweede editie (in 2013). Gemiddeld wandelen we een 20-tal km per dag: een mooie afstand om in beweging te blijven, niet te veel zodat we voldoende kunnen vertragen om te genieten van al het goeds en moois dat de weg te bieden heeft en het nodige innerlijke werk kunnen doen. We oefenen in bewust aanwezig zijn en in ten volle beleven wat is.

We gaan in vertrouwen op weg zodat de tocht zich kan ontvouwen in alle openheid, met respect voor de deelnemers en wat we ontmoeten onderweg, in onszelf en daarbuiten.

Programma

Zaterdag: vertrek Namen omstreeks 10u

 • In de voormiddag komen we samen in Namen (afspraakplaats volgt, rekening houdend met ‘discreet als groep samenkomen’).
 • overnachtingen en maaltijden in functie van mogelijkheden onderweg.

Zondag tot donderdag wandelen we langs de Maas, we volgen de GR365 of de historische route ‘via Mosana’, overnachten in open lucht, in de abdij van Leffe of wat zich onderweg aandient.

Donderdag

 • Rond 16u00 – retour richting huis.

Begeleiding en organisatie

Organisatie, begeleiding en omkadering: Tom Nys

Deelnamebedrag

 • Particuliere deelname: 275 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”
 • Professionele deelname: 395 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).
 • Laat het weten mocht het deelnamebedrag moeilijk zijn, we vinden wellicht een oplossing.

Inbegrepen

Organisatie en begeleiding.

Wil je verder meer weten over onze deelname filosofie? Lees ook de algemene voorwaarden.

Niet inbegrepen

Overnachtingen en maaltijden hierboven niet vermeld, voorzie daarvoor een bedrag van ongeveer 150 euro.

Praktisch

Voorzie een basisuitrusting voor een meerdaagse trektocht, rekening houdend met één of meerdere overnachtingen in open lucht. Slaapzak en matje zijn een must. Hoeslaken en kussensloop aan te raden (voor overnachting in gastenverblijf, abdij of klooster, soms ook ter plaatse te verkrijgen). Bij slecht weer zorgen we altijd voor ‘een dak boven ons hoofd’ voor de overnachting, vandaar dat een tent niet nodig is (optioneel voor de liefhebbers).

Bij het vuur – Moulin d’Hermeton – editie 2013

Verder zorgen voor eten en drinken voor ongeveer een dag, we trachten op elk moment ongeveer 24 u verder te kunnen.

Inschrijving

Lees ook de algemene voorwaarden.

We zijn met maximum 10 mannen. Mannen die reeds deelnamen aan eerdere edities krijgen voorrang bij inschrijving.

  Voornaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postnummer en woonplaats (verplicht)

  Lands (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

  Deelnameformule (verplicht)

  Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

  Opmerkingen (+ factuurgegevens bij professionele deelname)