MannenAchtDaagse dwars door de Morvan … weg naar Assisi

Wanneer:
29 mei 2022 @ 18:00 – 5 juni 2022 @ 15:00
2022-05-29T18:00:00+02:00
2022-06-05T15:00:00+02:00
Waar:
Vézelay
Frankrijk

Vanuit Vézelay gaan we zuidwaarts, dwars door de Morvan, de “weg naar Assisi’. We hebben eerder al op het kruispunt gestaan met de weg naar Assisi (en de keuze overwogen om af te buigen). Vanuit Vézelay kruist deze de ‘via Le Puy’ (die we in de toekomst op het programma hebben) en nog meer zuidelijk de weg van Arles.

Dwars door de Morvan zijn er verschillende wegen mogelijk. Welke weg we zullen volgen, is onderdeel van het proces in het moment. Dit laat ons toe in groep te oefenen met informatie verzamelen, voelen, afstemmen … wat de beste weg is, juiste afstand en bestemming.

Het ‘uiterlijk werk’ gedurende deze zevendaagse ‘pelgrimstocht’ is wandelen op het ritme van de lange dagen en overgave aan het onbekende. Het innerlijk werk integreert verschillende elementen van Integral Presence for Men – IP4Men.

De combinatie van ‘onder mannen zijn’, fysieke activiteit en oefeningen, leven in het hier en nu, IP4Men en ‘de weg’ brengen je als man in contact met je volle potentieel. De aankomst in het zinderende Vezelay vormt de bekroning van een een bijzondere week, een ervaring van spiritueel ontwaken.

“Every journey has a departure, passage and arrival …” 

We spreken ook de andere mannelijke archetypes aan in functie van de situatie: de koning in het overschouwen van de tocht en ons leven, de Wildeman in het leven in het moment en in de natuur, de Monnik in het op weg zijn. Het innerlijk werk is eveneens tussentijds delen wat er in ons leven omgaat, ‘wat is koning, krijger, minnaar, … zijn in het leven?’, hoe staan deze archetypes in relatie tot elkaar.

We hernemen deze dagen de oude Pelgrimsroute naar Santiago De Compostella. We komen samen en vertrekken in Vézaly. Bestemming is “ZUID”, dwars door de MORVAN. We leggen ongeveer 120 km af, gemiddeld een 20-tal km per dag: een mooie afstand om in beweging te blijven, niet te veel zodat we voldoende kunnen vertragen om te genieten van al het goeds en moois dat de weg te bieden heeft en het nodige innerlijke werk kunnen doen. We oefenen in bewust aanwezig zijn en in ten volle beleven wat is (mindfullness).

We gaan in vertrouwen op weg zodat de tocht zich kan ontvouwen in alle openheid, met respect voor de deelnemers en wat we ontmoeten onderweg, in onszelf en daarbuiten.

Programma

Zondag: 

 • Samenkomen in Vézelay, avondeten om 19 u in groep.

Maandag: vertrek Vézelay

 • Maandag ochtend: mogelijkheid tot pelgrimszegen in de Basiliek van Vézelay of Fransiscaanse kappel. Vertrek omstreeks 10u.

Dinsdag – zaterdag – dagelijks ongeveer 20 à 25 km

 • Wandelen afgewisseld met rust, innerlijk werk, maaltijden, etc.
 • Overnachtingsplaatsen onderweg ifv vordering en weersomstandigheden.

Zondag retour naar vertrekplaats Vezelay

 • Late ochtend – vroege namiddag retour naar vertrekplaats Vézelay. Bedoeling is om rond 14u vanuit Vézelay huiswaarts te keren.

Begeleiding en organisatie

Organisatie, begeleiding en omkadering: Tom Nys

Deelnameprijs

 • Particuliere deelname: 395 EURO (incl. BTW– betaling op BE47 7350 0912 7280, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”)
 • Professionele deelname: 595 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur).
 • Als je minder mogelijkheden hebt maar toch de roep voelt deel te nemen, laat weten wat voor jou haalbaar is. Als deelname je meer waard is, voel je vrij een aangepaste bijdrage te doen.

Inbegrepen

Organisatie en begeleiding.

Wil je verder meer weten over onze deelname filosofie? Lees ook de algemene voorwaarden.

Niet inbegrepen

Overnachtingen en maaltijden, voorzie daarvoor een bedrag van ongeveer 250 euro.

Praktisch

Voorzie basisuitrusting voor een meerdaagse trektocht, rekening houdend met minstens één overnachting in open lucht. Slaapzak en matje zijn een must. Hoeslaken en kussensloop aan te raden (voor overnachting in gastenverblijf, abdij of klooster, soms ook ter plaatse te verkrijgen). Bij slecht weer zorgen we altijd voor ‘een dak boven ons hoofd’ voor de overnachting, vandaar dat een tent niet nodig is (optioneel voor de liefhebbers).

Volledig praktisch overzicht vind je hier.

Inschrijving

Lees ook de algemene voorwaarden.

We zijn met maximum 8 mannen. Mannen die reeds deelnamen aan eerdere edities krijgen voorrang bij inschrijving.

  Voornaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postnummer en woonplaats (verplicht)

  Lands (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

  Deelnameformule (verplicht)

  Ben je akkoord dat mannenwerk je naam, e-mailadres en woonplaats deelt met andere deelnemers voorafgaand aan de workshop - voor carpooling (verplicht)

  Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

  Jou motivatie om deel te nemen - opmerkingen (+ factuurgegevens bij professionele deelname)