WandelVijfDaagse – La Semois

Wanneer:
6 september 2021 @ 10:30 – 10 september 2021 @ 17:00
2021-09-06T10:30:00+02:00
2021-09-10T17:00:00+02:00
Waar:
Neufchateau

Deze vijf dagen volgen we een stuk Compostella route, de “via Arduina” en zetten onze weg verder langs ‘La Semois’, via de GR16. De Semois wordt de Koningin van de Belgische rivieren genoemd en ‘ze’ doet haar naam alle eer aan.

De formule is dezelfde als bij andere wandeledities: ochtendpraktijk, wandelen en innerlijk werk.

We reizen licht als pelgrims op het levenspad: de weg is belangrijker dan de bestemming:
Verlies Ithaka [de bestemming] niet uit het oog; daar aankomen is je doel. Maar haast je stappen niet; het is beter dat je tocht duurt en duurt en je schip pas ankert bij Ithaka, wanneer je rijk geworden bent van wat je op je weg hebt geleerd. Konstantinos Kavafis (1863-1933)

Het ‘uiterlijk werk’ gedurende deze vijfdaagse is wandelen op het ritme van de lange dagen. Zoals gebruikelijk integreren we de elementen van Integral Presence for Men – IP4Men bij het ‘innerlijk werk’.

De combinatie van ‘onder mannen zijn’, fysieke activiteit en oefeningen, leven in het hier en nu, IP4Men en ‘de weg’ brengen je als man in contact met je volle potentieel.

We spreken eveneens mannelijke archetypes aan in functie van de situatie: de krijger om uitdagingen tegemoet te treden, de koning in het overschouwen van de tocht en ons leven, de Wildeman in het leven in het moment en in de natuur, de Monnik in het op weg zijn. We delen eveneens tussentijds wat er in ons leven omgaat, ‘wat beleeft de koning, krijger, minnaar, … in zijn/het leven?’

We gaan in vertrouwen op weg zodat de tocht zich kan ontvouwen in alle openheid, met respect voor de deelnemers en wat we ontmoeten onderweg, in onszelf en daarbuiten.

Programma

Maandagochtend: vertrek Neufchateau

 • Samenkomen Neufchateau station om 10u30 (de trein vanuit Libramont komt aan om 10u28 in het station van Neufchateau)
 • Wandelen naar Chiny (ongeveer 25 km) waar we in een charmante chalet midden de natuur verblijven. We bereiden zelf de avondmaaltijd.

Dinsdag ongeveer – 25km tot Chassepière

 • Verblijf in comfortabel familiaal hotel.

Woensdag – vrijdag via o.a. Cugnon vervolg richting Bouillon

 • Overnachtingsplaatsen ifv vordering, weersomstandigheden en wat zich onderweg aandient.
 • Vrijdag mikken we op een comfortabele plaats van ‘landing’ rond 15u, bus/taxi naar vertrekplaats (kostendelend) of bus/trein huiswaarts.

Begeleiding en organisatie

Organisatie, begeleiding en omkadering: Tom Nys

Deelnameprijs

 • Particuliere deelname: voor organisatie en een engagement 100 EURO (incl. BTW) – niet terug betaalbaar (tenzij het niet doorgaat) – overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op MannenWerk Vzw, vermelding “activiteit + datum + uw naam”. Voor de begeleiding (tijdens de tocht) en ervaring bijdrage naar eigen vermogen en inzicht.
 • Professionele deelname: 550 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur) of aangepast bedrag naar eigen vermogen en inzicht.

Inbegrepen

Organisatie en begeleiding.

Wil je verder meer weten over onze deelname filosofie? Lees ook de algemene voorwaarden.

Niet inbegrepen

Voorzie voor overnachtingen, maaltijden en retour een bedrag van ongeveer 250 euro.

Praktisch

Voorzie basisuitrusting voor een meerdaagse trektocht, rekening houdend met mogelijk een overnachting in open lucht. Slaapzak en matje zijn een must. Hoeslaken en kussensloop aan te raden (voor overnachting in gastenverblijf, abdij of klooster, soms ook ter plaatse te verkrijgen). Bij slecht weer zorgen we altijd voor ‘een dak boven ons hoofd’ voor de overnachting, vandaar dat een tent niet nodig is (optioneel voor de liefhebbers).

Volledig praktisch overzicht vind je hier.

Inschrijving

Lees ook de algemene voorwaarden.

  Voornaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postnummer en woonplaats (verplicht)

  Lands (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

  Deelnameformule (verplicht)

  Ben je akkoord dat mannenwerk je naam, e-mailadres en woonplaats deelt met andere deelnemers voorafgaand aan de workshop - voor carpooling (verplicht)

  Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

  Jou motivatie om deel te nemen - opmerkingen (+ factuurgegevens bij professionele deelname)