de Weg van de Krijger

Wanneer:
29 maart 2019 @ 18:00 – 31 maart 2019 @ 16:00
2019-03-29T18:00:00+01:00
2019-03-31T16:00:00+02:00
Waar:
Bois Le Comte
Bois-le-Comte 1
6823 Florenville
België
Contact:
Tom Nys
0478/764911

Dit weekend gaat niet door wegens te weinig deelnemers.

Tijdens het weekend “de Weg van de Krijger” staan Krijgerschap en Samenwerken centraal. We gebruiken het zwaard als symbool van richting, daadkracht en (zelf)beheersing. We onderzoeken wat (innerlijk) krijgerschap betekent en hoe we het kunnen uiten … ook in tijden waar traditionele mannelijke waarden onder druk staan. Energetische en fysieke oefeningen brengen ons in contact met de krijgerenergie in onszelf en in de groep. We maken tijdens dit weekend eveneens gebruik van Integral Presence for Men – IP4Men.

Het vergt helder bewustzijn dat in elk van ons ook de schaduwzijden van de krijger aan het werk zijn. Die schaduwzijden onder ogen zien en de wil ze te transformeren, is waarlijk innerlijk krijgerschap. Als we gebalanceerd krijgerschap in de wereld willen brengen, worden we zo als het ware uitgenodigd om tegelijk ook onze zachte en gevoelige kant te ontwikkelen.

He who conquers himself is the mightiest warrior.
Wie anderen overwint is sterk, wie zichzelf overwint is machtig.

Lao-Tse, Chinees filosoof +/- 600 v.C.

Als je wenst, breng je eigen ‘zelfgesmeed zwaard’ mee, een ander zwaard of een voorwerp dat voor jou dezelfde kwaliteiten belichaamt.

Er staat ook stevig buitenwerk op het programma dat bijdraagt aan de kwaliteit van ‘onder mannen’ zijn en ons ook in contact brengt met de krijger in onszelf. De behoefte om met eigen handen productief en constructief bij te dragen en dienstbaar te zijn, is bij veel mannen immers levend aanwezig. Handenarbeid zorgt bovendien voor verbinding met zichzelf, met elkaar en met de plek.

Domein Bois Le Comte (website Bois Le Compte)

Met ons werk dragen we eveneens bij aan de prachtige visie van Bois Le Comte: “We proberen zoveel mogelijk de verbinding te maken tussen hemel en aarde, tussen spiritualiteit en concrete actie, tussen zelfontplooiing en dienstbaarheid. We bieden ruimte voor ontmoeting, reflectie, verdieping en inspiratie en hopen ook dat wie hier komt kan ervaren dat gezond en duurzaam leven haalbaar is en ook erg leuk en voedend kan zijn. Voor onszelf, voor onze medemensen en voor moeder aarde. “

Mogelijk gaan we ook ’te voet’ naar de Abdij van Orval waar we de spirituele energie kunnen opsnuiven. Spirituele ontwikkeling – vooral van dienstbaarheid en mededogen – vormt een uitstekende basis voor het veilig uiten van krijgerschap.

OrvalFotoAbdij

Abdij van Orval (foto website www.orval.be)

Programma:

 • Aankomen ter plekke vanaf 18 u
 • Avondmaal om 19 u
 • Avondprogramma tot ongeveer 22 u 00: landen op de plek en contact maken

Zaterdag

 • 07u30: yoga met o.a. de zonnegroet en enkele krijgerposes, meditatie, in het lijf komen en de dag aanvatten
 • 08u30: ontbijt
 • Overdag: afwisselend innerlijk/uiterlijk werk, genieten en rust
 • 18u30: avondmaal en avondprogramma

Zondag

 • 07u30: yoga, meditatie, in het lijf komen en de nieuwe dag aanvatten
 • 08u30: ontbijt
 • Ochtend: uiterlijk werk, genieten en rust
 • Namiddag: rust en terugblik op het weekend en ervaring.
 • Einde omstreeks 16u00

Locatie:

Bois Le Compte, Bois-le-Comte 1
(GPS: geef rue des Routis Bas in en rijd nog 1,5 km rechtdoor)
B – 6823 Villers-devant-Orval

Begeleiding en organisatie: Tom Nys

Deelnameprijs

 • Particuliere deelname: voorgestelde bijdrage 270/295* EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op naam van MannenWerk Vzw.
 • Particulier – aangepaste bijdrage: we bieden dit week ook aan op basis van aangepaste bijdrage – met een minimum van 100 euro. Het bedrag is eveneens te voldoen door overschrijving. Ieder kent zijn mogelijkheden en neemt verantwoordelijkheid voor wat deelname hem waard is.
 • Professionele deelname: 370/395* EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur)

* 25 EURO korting, bij aanmelding en betaling voor 1 maart 2019.

Meerprijzen: 2-persoonskamer voor 26 euro per persoon, 1-persoonskamer  voor 51 euro per persoon (voor het weekend – mits beschikbaar), lakens kunnen ter plaatse bekomen worden voor 10 euro.

Inbegrepen

Twee overnachtingen in meerpersoonskamers (lakens en handdoeken zelf mee te brengen), maaltijden vanaf het avondmaal op vrijdag tot en met middagmaal zondag. Organisatie en begeleiding.

Inschrijving

Lees ook de algemene voorwaarden.

Dit weekend gaat niet door wegens te weinig deelnemers.