de ‘Wildeman’: themadag voor mannen

Wanneer:
16 september 2017 @ 08:30 – 22:30
2017-09-16T08:30:00+02:00
2017-09-16T22:30:00+02:00

“… De moedige jager ging terug en haalde drie mannen met emmers om de poel leeg te scheppen. Op de bodem lag een wildeman, bruin van huisdskleur, roestig als ijzer, en wiens haren over zijn gezicht tot op zijn knieën hingen”. Uit de Wildeman of Ijzeren Hans, van de gebroeders Grimm

Tijdens deze dag met als thema “de Wildeman” maken we contact met onze natuurlijke, materiële, ‘wilde’, aardse essentie. Naar analogie met het verhaal van de Wildeman, scheppen we bij het uiterlijk werk letterlijk ‘de vijver’ leeg en bij het innerlijk werk scheppen we figuurlijk ‘onze vijver’ leeg.

Deze dag gaat door op een afgelegen locatie in de buurt van Diest. De weg ernaartoe leggen we ’te voet’ af (enkele km vanaf het station) en laten we de/onze ‘bewoonde en beschaafde wereld’ achter en maken de transitie naar onze oorspronkelijke natuur.

slider-008Tijdens de dag zullen we in contact zijn met de elementen water, vuur, lucht en aarde. Waarbij water een grote rol zal spelen. Stilstaand water wordt troebel, groeit dicht en verliest zijn levendigheid als het niet onderhouden wordt, als er niet op tijd in afgedaald en gekuist wordt, … . Water en vuur hebben beide zorg en aandacht nodig, elk op hun eigen manier … zo ook met onze natuurlijke ‘wilde’ mannelijke essentie.

Verloop van de dag:

  • 8u30: vertrek te voet vanaf het station van Diest (zeker op tijd ter plaatse zijn)
  • Op de locatie: afwisselend innerlijk en uiterlijk werk, maaltijden.
  • We eindigen de dag bij het vuur.
  • 22u30: terug aan het station

Begeleiding en organisatie: Tom Nys

Voorzien: kleding i.f.v. weersomstandigheden, aangepast schoeisel om heen en terug van het station te lopen. Handdoek. Rekening houden met ‘werken in het water’.

Bijdrage:

  • Particuliere deelname: 80 EURO (incl. BTW), overschrijving op BE06 7350 2641 6522 (BIC: KREDBEBB) op naam van MannenWerk Vzw, vermelding “aktiviteit + datum + uw naam”.
  • Professionele deelname: 120 EURO (excl. BTW, betaling na ontvangst factuur)

Aanmelden:

Deze dag is vooral bedoeld voor mannen die – op één of andere manier (weekends, avonden, …) – reeds vertrouwd zijn met MannenWerk.

Fout: Contact formulier niet gevonden.