Filmtickets “Hacksaw ridge”

Wanneer:
19 november 2016 @ 16:37 – 17:37
2016-11-19T16:37:00+01:00
2016-11-19T17:37:00+01:00

Twee films waarin ‘mannen’ centraal staan en die passen bij het thema van de Internationale MannenDag 2016 “de middenweg”: Hacksaw Ridge en Captain Fantastic. Kinepolis Film Distributions (KFD) steltde 20 x 2 tickets ter beschikking voor Hacksaw Ridge, tickets die we met MannenWerk Vzw verdeelden.

hacksaw_ridge_poster_v2“Hacksaw Ridge” van regisseur Mel Gibson, is voor de liefhebbers het genre – Amerikaanse film, met best veel expliciet oorlogsgeweld – toch ook een gelegenheid om op een andere manier naar het thema van ‘de middenweg’ te kijken. Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren. Hij geloofde erin dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was en was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseerde en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.

Het hoofdpersonnage Desmond Doss volgt hier een zeer authentieke en uitdagende ‘middenweg’: zijn dienst of plicht doen (zoals hij juist voelde) en tegelijk zijn andere waarheid dat ‘moorden verkeerd is’ eer aandoen. Vaak komen we als man en mens in het leven in vergelijkbare situaties terecht (waar we niet steeds zelf voor gekozen hebben) en waarin we met een middenweg een uitweg vinden.

captainfantastic“Captain Fantastic” van Matt Ross, is van een ander kaliber. Ben (Viggo Mortensen) en Leslie leven met hun zes jonge kinderen afgelegen in de uitgestrekte bossen in het noordwesten van Amerika. Ze zetten zich af tegen de maatschappij en voeden hun kinderen op volgens hun eigen idealen: de kinderen leren jagen en hun plan te trekken in de natuur, krijgen een zware fysieke training, maar leren ook filosoferen en kritisch nadenken. Wanneer een tragedie toeslaat moeten ze hun zelfgemaakte paradijs verlaten en komen ze terecht in ‘de echte wereld’.

Deze intelligente film roept vragen op rond opvoeding en maatschappelijke idealen, verantwoordelijkheid, ouderliefde en hoe hierin een eigen weg te vinden.

We identificeren ons met MannenWerk Vzw of Internationale MannenDag op geen enkele manier met de inhoud van deze films, de specifieke (levens)keuzes of waarden die erin worden gebracht. Het is een gelegenheid tot reflectie over keuzes die de mens maakt op persoonlijk en collectief vlak. 

*Deelnamevoorwaarden voor de duotickets (deelname is afgerond ondertussen):

  • Deelnemers stemmen in toegevoegd te worden aan de MannenWerk Vzw nieuwsbrieflijst .
  • Deelnemen kan tot woensdag 23 november om 24u00, tickets worden zo snel mogelijk nadien verzonden. We informeren de gelukkigen per e-mail.
  • Ontvangen een duoticket: 1ste inzending, 2de, 5de, 10de, 20ste, 50ste, 100ste inzending, 101ste, 102ste, 105de, 110de, 120ste, 150ste, 200ste, etc. … zolang de voorraad strekt.
  • Enkel volledig ingevulde deelnames komen in aanmerking, één deelname per e-mailadres.
  • Deelname biedt geen garantie op het winnen van tickets, noch enig ander voordeel.
  • Tickets worden aangeboden en verzonden door MannenWerk Vzw met dank aan KFD film distributie. De tickets zijn geldig in alle Belgische bioscopen waar en zolang de film speelt, inruilbaar aan de kassa (niet bruikbaar voor online reservatie).
  • Postadresgegevens worden enkel gebruikt voor het verzenden van de tickets (niet voor andere promotionele doeleinden, noch worden ze beschikbaar gesteld aan derden).