Lezing Ton van der Kroon: over crisis in mannelijkheid en de weg naar gezonde mannelijkheid

Wanneer:
19 november 2015 @ 20:00 – 22:30
2015-11-19T20:00:00+01:00
2015-11-19T22:30:00+01:00
Waar:
PARK HOFHEIDE
Jennekensstraat 5
3221 Holsbeek
België
Kosten:
15 euro
Contact:
Christiaan Steeno
0475/280 230

EEN ANDERE KIJK OP HET MIDDEN OOSTEN
over crisis in mannelijkheid en de weg naar gezonde mannelijkheid

(een initiatief van Ton van der Kroon, Tineke Weymiens & Christiaan Steeno. Aansluitend: Tom Nys – MannenWerk Vzw omtrent de Internationale Mannendag en MannenWerk)

TVDK19nov2015Wat hebben Obama, Poetin, Assad, Netanyahu, Erdogan en Isis-strijders gemeen? Het zijn mannen… Dat lijkt een open deur, maar toch biedt het een essentiële sleutel om naar de problematiek in het Midden-Oosten en de crisis in de rest van de wereld te kijken: mannen hebben de neiging om problemen op te lossen via conflict, competitie en oorlog. Ze denken in of/of termen, winnen of verliezen, wij versus zij. Door de uiterlijke strijd aan te gaan worden de eigen innerlijke wonden toegedekt. Geen weg te wuiven detail, maar een essentieel kerngegeven dat de hele wereld duur komt te staan.

Waar blijft kwetsbaarheid, zachtheid en mededogen in dit alles? Juist deze kwaliteiten bij mannen – vaak eerder als vrouwelijke waarden gezien, maar zowel in mannen als vrouwen aanwezig – gaan in de strijd volledig ten onder en toch zijn dat juist de eigenschappen die ons kunnen en zullen moeten redden uit het moeras van strijd.

Inzicht, verbinding, compassie, en vergeving zijn nodig om een uitweg te vinden uit het collectieve drama waarin we verzeild zijn geraakt en terug de balans te vinden in deze tijd. Op deze lezing wordt een andere kijk gegeven op de Islam en het Midden-Oosten en een nieuw en
gezond beeld geschetst van mannelijkheid.

SPREKER, AUTEUR TON VAN DER KROON
Ton in NiceTon van der Kroon geeft reeds 18 jaar mannenworkshops in het Oost West Centrum in de Ardennen, en is auteur van de bestseller ‘De terugkeer van de koning, het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap’. ( 7e druk NL en B ). Hij reisde de afgelopen 15 jaar regelmatig naar het Midden-Oosten en bezocht daar landen als Syrië, Egypte, Jordanië en Israël. Hij geeft al 7 jaar lang traumahulpverlening aan jonge mensen in Gaza. Momenteel wordt zijn boek over mannen vertaald in het Hebreeuws en het Arabisch.

6 – 8 nov. INTERNATIONAL MEN GATHERING, Kasteel Frandeux
12 – 15 nov. HET PAD VAN DE MAN, Orval, Oost West Centrum