Integral Presence – Geleide meditaties M/V

Wanneer:
11 januari 2022 @ 19:30 – 12 januari 2022 @ 21:30
2022-01-11T19:30:00+01:00
2022-01-12T21:30:00+01:00
Waar:
Living Lei
Lei 15
3000 Leuven

Het aanbod spirituele stromingen en vormen van persoonlijke ontwikkeling is quasi onuitputtelijk: yoga, tai-chi, boeddhisme, zen en andere vormen van meditatie, ‘The Secret’ of de kracht van intentie, 5-ritme en extatic dans, … om er maar enkele op te noemen. Iedere stroming en vorm heeft zijn eigenheid en brengt een bepaalde mate van rust, levendigheid, harmonie en welbevinden. Onderliggend aan deze beoefeningen worden universele principes aangesproken die tot deze gunstige resultaten leiden. Integral Presence® (zoals ontwikkeld door Jan Janssen*), geeft onmiddellijk toegang tot de onderliggende universele basisprincipes, maakt ze “als een blauwdruk” en samenhangend geheel zichtbaar en toegankelijk, activeert ze op een natuurlijk ritme in een logische volgorde. Het resultaat is enerzijds direct ervaren van wat aan de grondslag ligt van ons/het leven en anderzijds verrijkt het elke vorm van specifieke beoefening (yoga, meditatie, …) en het leven in het algemeen.

Integrale aanwezigheid kan men daarom zowel als een praktijk en als een resultaat beschouwen.

Als een resultaat betekent Integrale Aanwezigheid een natuurlijke stroom ingaan waar je je volledige potentieel be-leeft met jezelf, anderen en de wereld. “In Integrale Aanwezigheid zijn” betekent de ervaring van elk moment met integraal bewustzijn te beleven terwijl je met open aandacht verder blijft evolueren in het leven. Het is de kunst van leven, volledig en bewust.

Als een methode is Integrale Aanwezigheid een reeks concepten en technieken om zich de kunst van volledig en bewust leven eigen te maken. We gebruiken hiervoor o.a. mindfulness, bodyscan, bewuste ademhaling, zelfreflectie, persoonlijkheidsintegratie, gronden en centreren, mind-balancing, afstemming, de transformatiecyclus, transcendent bewustzijn, de neutrale waarnemer … .

Voor wie?

Iedere geleide meditatie is uniek, universeel en compleet tegelijkertijd en heeft heel wat te bieden voor zowel beginners als gevorderde meditatie beoefenaars. Ze zijn toegankelijk voor iedereen (mannen en vrouwen), onafhankelijk van filosofie of ervaring. Integral Presence® geleide meditaties zijn een beoefening op zich en tegelijk perfect te combineren en aanvullend. Wees welkom!

Organisatie: Tom Nys en Jan Janssen

Begeleiding: Jan Janssen

Jan ontwikkelde door de jaren heen Integral Presence. Hij is lesgever, coach en healer. Hij geeft reeds meer dan 20 jaar diverse programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en healing om meer volledig en bewust te leven. Een greep uit zijn achtergrond: Barbara Brennan school voor healing, Tibetaans Boeddhisme, verschillende yoga stromingen, familie-opstellingen en aquatic healing. 

Praktisch:

 • Aankomen vanaf 19.30, de meditatie start om 19.45 tot 21u ongeveer, nadien is er nog tijd om ervaringen te delen
 • draag comfortabele kledij en voorzie eventueel een (herbruikbare) waterfles
 • Per avond: € 25,- per avond, cash bij ter plaatse, aanmelden gewenst.
 • Wie voor de reeks van 6 avonden aanmeldt (@ 150 euro, cash ter plaatse), ontvangt het boekje Mindfulness+ gratis (ter waarde van 12,26 euro)
 • Factuur voor de 6 avonden @ 200 euro + BTW
 • online deelname is eveneens mogelijk via ZOOM (of combinatie: avonden ter plaatse, andere via ZOOM)
 • Data eerste jaarhelft: telkens tweede dinsdag van de maand 11/1, 8/2, 8/3, 19/4 (uitzonderlijk 3e dinsdag), 10/5 en 14/6.

Aanmelden:

Voor losse avonden aanmelden:
Via de aanmeldingslinks van Living Lei (deze voor dinsdag 8 februari).
Andere avonden hebben een specifieke link die zijn terug te vinden in de kalender van Living Lei.

Wie wil aanmelden voor de resterende avonden van de reeks kan dit doen via onderstaand formulier van MannenWerk:

  Naam en voornaam (verplicht)

  Postnummer en woonplaats (verplicht)

  Land (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

  Deelnameformule (verplicht)

  Opmerkingen (aantal personen en/of facturatiegegevens)