MannenWeekend: obstakels en schatten

Wanneer:
1 april 2022 @ 17:00 – 3 april 2022 @ 17:00
2022-04-01T17:00:00+02:00
2022-04-03T17:00:00+02:00
Waar:
de Heerlijckyt van Elsmeren
Weg op Halen 2
3450 Geetbets
België

Dit weekend op de Heerlijckyt is een ‘klassiek’ MannenWeekend met een combinatie van ‘innerlijk’ en ‘uiterlijk werk’ zoals we dat in het verleden wel vaker hebben gedaan. Het fysiek samen werken en iets tastbaar te kunnen achterlaten, is en blijft voor veel mannen een bron van voldoening.

Het doel van dit weekend is innerlijke en uiterlijke transformatie: obstakels transformeren en schatten vinden. We transformeren als man (een stuk van) ons innerlijk landschap dat zich aandient, er zijn obstakels te ontdekken en transformeren en schatten te vinden. Deze transformatie is aan de buitenkant meestal niet onmiddellijk zichtbaar maar wel voelbaar in ons zelf en hoe we in het leven staan. Op het domein laten we een zichtbare transformatie achter in de vorm van het gedane werk. Het geplande werk is het graven van een siervijver bij de paviljoenen. ‘Graven’ – in de grond, in fysieke zin dus – is bijzonder geschikt als metafoor voor ons innerlijk. Het vordert spade voor spade waarbij we soms op obstakels stoten maar ook ‘schatten’ kunnen ontdekken. Wie weet echt ook 🙂

ZwaardBroedersLeeuw

Daarnaast verbinden en delen we met andere mannen, dit schept een bron van inspiratie en vaak ook relativering. Door de verbondenheid scheppen we immers inzicht in de weg van anderen, hun obstakels en schatten, en dat we niet alleen zijn met de onze.

Bij het innerlijk werk is Integral Presence® for Men – IP4Men de rode draad. We maken kennis met of verdiepen het fundament (mindfulness, alignment en ademhaling) en gaan verder in op aantal andere elementen (fysieke & psychologische integratie, relaties) en brengen ze in praktijk tijdens het werk, het bereiden van de maaltijden, tijdens het eten, bij het opruimen, … . Daarnaast gaan we dit weekend gebruikmaken van enkele hulpmiddelen voor transformatie: ons innerlijk landschap en de transformatiecyclus.

MannenWerk blijft het kader of decor met de bekende ingrediënten: eenvoudig onder mannen zijn, buiten de comfortzone treden, archetypisch werk, spel, rust, humor, … .

Vrijdag

 • Toekomen vanaf 18u00, landen op de plek
 • 19u00: avondmaal. Bedoeling dat iedereen aanwezig is voor 19u.
 • 20u00: inleiding van het weekend, intenties, overlopen van het programma.

Zaterdag

 • 07u30: ochtendmeditatie, in het lijf komen en de nieuwe dag aanvatten, in groep
 • 08u30: ontbijt
 • gedurende de dag: afwisselend ‘innerlijk’ en ‘uiterlijk werk’, maaltijden, rust

Zondag

 • 07u30: ochtendmeditatie, in het lijf komen en de nieuwe dag aanvatten, in groep
 • 08u30: ontbijt
 • gedurende de dag: afwisselend ‘innerlijk’ en ‘uiterlijk werk’, maaltijden, rust
 • 17u00: einde

Organisatie en begeleiding Tom Nys

Deelnameprijs

 • Particuliere deelname: 265 EURO (incl. BTW – betaling op BE47 7350 0912 7280).
 • Particuliere kortingsformule: 165 EURO voor wie het even goed kan gebruiken (incl. BTW – betaling op BE47 7350 0912 7280).
 • Professionele deelname: 390 EURO (excl. BTW – betaling na ontvangst factuur).

Inbegrepen

Twee overnachtingen in meerpersoonskamers (lakens en handdoeken zijn beschikbaar), maaltijden vanaf het avondmaal op vrijddag tot en met middagmaal zondag. De Heerlijckyt biedt overnachtingen in ruil voor het gedane werk (de maaltijden zijn inbegrepen in het deelnamebedrag). Organisatie en begeleiding.

Inschrijving

Maximum 10 deelnemers.

Lees ook de algemene voorwaarden.

  Voornaam (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Geboortedatum (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postnummer en woonplaats (verplicht)

  Lands (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  telefoon- of gsm-nummer (verplicht)

  Deelnameformule (verplicht)

  Hierbij bevestig ik de Algemene Voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn door deze inschrijving.

  Opmerkingen - motivatie (+ factuurgegevens bij professionele deelname)